Hem NYHETER Elgiganten blir huvudpartner till Barncancerfondens Stream of Hope

Elgiganten blir huvudpartner till Barncancerfondens Stream of Hope

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 till 13 december kommer några av Sveriges och Europas största profiler inom gaming streama för att samla in pengar till kampen mot barncancer.

Elgiganten blir huvudpartner till Barncancerfondens Stream of Hope

Stream of Hope tillsammans med Elgiganten äger rum den 11 till 13 december

Nu kliver Elgiganten in som huvudpartner till eventet.

– Vi är jätteglada över att Elgiganten, som är en stark aktör inom gamingsfären, vill göra detta med oss. Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer och mer pengar behövs för att stötta forskningen och de som drabbas. Med Elgigantens stora kontaktnät och engagemang hoppas vi därför kunna nå eventets insamlingsmål på en miljon kronor, säger Jannica Eriksson, eventansvarig på Barncancerfonden.

”Stream of Hope tillsammans med Elgiganten” blir namnet på tredagarseventet som kommer samla några av de största personligheterna inom streaming, gaming och e-sport. Gemensamt för alla deltagare är att de spelar för att samla in pengar till Barncancerfondens fortsatta arbete.

Elgiganten kommer stötta projektet genom att bland annat gå in med en prispott på 100 000 kronor som fördelas mellan olika spelturneringar, pengar som i slutändan doneras till Barncancerfonden.

– Barncancerfondens arbete är så otroligt viktigt och vi är glada över att vara en del av Stream of Hope. Gaming har länge varit ett fokusområde för oss på Elgiganten och att få möjlighet att koppla samman detta med en insamling till Barncancerfonden känns helt rätt, säger Alexander Åberg, gamingansvarig på Elgiganten.

Om Stream of Hope tillsammans med Elgiganten:

  • Är en 72 timmar lång välgörenhetsstream på plattformen Twitch.
  • Äger rum 11-13 december.
  • Samlar några av Sveriges och Europas största streamers.
  • Har som mål att samla in en miljon kronor till kampen mot barncancer.
  • Är ett koncept framtaget tillsammans med streamers och i samarbete med Content Lab.
  • Läs mer på streamofhope.tv

Om barncancer

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.

  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige.
  • Cirka 85 procent av barnen överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp.
  • 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer.
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>