Elos Medtech uppnår en milstolpe inom Dental Implant Systems
Hem NYHETER Elos Medtech uppnår en milstolpe inom Dental Implant Systems

Elos Medtech uppnår en milstolpe inom Dental Implant Systems

Publicerat av: Redaktionen

Elos Medtech tillkännager att företaget har erhållit 510(k) tillåtelse från den amerikanska myndigheten FDA (Food and Drug Administration) för marknadsplacering av Elos Abutment Blanks på den amerikanska marknaden för dentala implantat.

Elos Medtech uppnår en milstolpe inom Dental Implant Systems 2Elos Abutment Blank är nu en 510 (k) tillåten klass II-produkt som används för fräsning av individuella distanser till singelimplantat.

Den nordamerikanska marknaden är av stor betydelse och beräknas utgöra cirka 35% av den totala globala marknaden för dentala implantat. Segmentet fräst individuell protetik växer jämfört med konventionell gjutteknik och därför fyller individuella distanser en viktig funktion inom digital tandvård. Elos Abutment Blank är kompatibel med flera implantatplattformar och kommer främst att marknadsföras till fräscentra och dentala laboratorier som erbjuder moderna och effektiva protetiska lösningar till sina kunder.

”Vi är mycket nöjda att meddela att vi har fått vår första 510(k) tillåtna dentala produkt, Elos Abutment Blank, för den amerikanska marknaden. Det är en viktig strategisk milstolpe för Elos Medtech eftersom vi tar nästa steg in på den amerikanska marknaden”, säger Søren Olesen, VD för Elos Medtech Pinol och Dental Business Director. ”Detta bekräftar vårt dentala fokus och kommer att fungera som en solid plattform för vidare satsning av vårt dentala erbjudande i USA.”

Tack vare noggrannheten och flexibiliteten i den dentala produktportföljen Elos Accurate, har Elos Medtech uppnått en ledande position på den digitala dentala marknaden. Elos Accurate möjliggör ett öppet digitalt arbetsflöde som bekräftas av ett växande antal kunder över hela världen.

Elos Medtech är en ledande utvecklings- och produktionspartner för medicintekniska produkter och komponenter i världen, t ex dentala och ortopediska implantat och instrument. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark, Kina och USA. Kundbasen utgörs av internationellt verksamma medicinteknikföretag.

Elos Medtech har mer än 500 anställda i världen och omsätter över 550 miljoner SEK. Elos Medtech är noterade på NASDAQ Stockholm AB sedan 1989. Elos Medtech B-aktie är klassificerad som Health Care-bolag på Small Cap-listan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>