Elsparkcyklar får nytt liv på sjukhus i Stockholm
Hem Nyheter Elsparkcyklar får nytt liv på sjukhus i Stockholm

Elsparkcyklar får nytt liv på sjukhus i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

För att hjälpa vårdpersonal transportera sig till och från arbetsplatsen men även på jobbet har transportföretaget Bolt valt att skänka elsparkcyklar till två sjukhus i Stockholmsområdet.

Elsparkcyklar får nytt liv på sjukhus i StockholmNågra av Bolts elsparkcyklar som rullat på gatorna i Stockholm får just nu en uppfräschning. Tanken är att de ska komma till nytta för personal på två av Stockholms största sjukhus.

– Vi kände att vi ville göra något för alla läkare, sjuksköterskor och annan medicinsk personal som har det intensivt just nu på sina arbetsplatser. Vi hoppas att elsparkcyklarna vi skänker kan göra deras vardag lite enklare när de behöver transportera sig smittsäkert från punkt A till punkt B, säger Alexander Liljeblad, chef för Bolts elsparkcykelverksamhet i Sverige.

Sparkcyklarna levererades till Capio S:t Görans och Karolinska i Solna i mitten av januari som ett led i Bolts arbete att stötta hälso- och sjukvården i regionen. Tidigare i år har Bolt även erbjudit kostnadsfria taxiresor till vårdpersonal som behöver ta sig till och från sjukhus i Stockholm under helgerna. Ett initiativ som gjordes i samarbete med bland annat riskkapitalbolagen Creandum, EQT Ventures, Luminar Ventures, Amazon Web Services (AWS) och We Fight Covid.

– Vi var tvungna att bestämma vad vi skulle göra med elsparkcyklarna när vi uppgraderade delar av vår fordonsflotta. Att ge dem ett nytt liv genom att skänka bort dem till vårdpersonal som kommer att ha nytta av dem var det mest hållbara alternativet, förklarar Alexander Liljeblad.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>