En kommun i framkant – så skapar Vingåker en modern och säker IT-miljö
Hem NYHETER En kommun i framkant – så skapar Vingåker en modern och säker IT-miljö

En kommun i framkant – så skapar Vingåker en modern och säker IT-miljö

Publicerat av: Redaktionen

Wifiutbyggnad, konfiguration av nya brandväggar och installation av hyperkonvergerad serverlösning, vill invisterar i säker IT-miljö.

Vingåker kommun har på kort tid genomfört tre stora IT-projekt, samtliga med hjälp av IT-Total.

–    Vi är jättenöjda med både resultatet och samarbetet. IT-Total har verkligen den spetskompetens som vi behöver, säger Dan Ulf, IT-chef på Vingåker kommun.

Att driva och utveckla IT-miljön på en kommun är ofta förknippat med ett stort ansvar – och många utmaningar.
Användarna är många, budgeten begränsad och de fysiska lokalerna ofta utspridda. I Vingåker kommun i Södermanland finns allt från skolor och bibliotek till äldreomsorg och kommunhus att serva.
Lägg därtill att det kan vara svårt att rekrytera egen spetskompetens inom IT och att kraven blir allt högre.
–    Idag förväntar sig alla att det ska gå att koppla upp sig var som helst, när som helst. Helst ska man kunna ta ett Teamsmöte ad hoc där man står. I över 95 procent av fallen fungerar det också perfekt, men så snart det svajar lite så märks det, och hörs, säger Dan Ulf.
IT-chefen på Vingåker kommun beklagar sig verkligen inte, tvärtom. Dan Ulf reflekterar bara över den riktning som IT-utvecklingen tagit, och hur snabbt allt går.
–    Det är spännande med all ny teknik som kommer, men det gäller att anstränga sig för att hela tiden vara påläst och i fas, säger han.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>