Enea öppnar världens första Pharostestlabb för ARM-baserad nätverksutrustning
Hem NYHETERIT-LÖSNING Enea öppnar världens första Pharostestlabb för ARM-baserad nätverksutrustning

Enea öppnar världens första Pharostestlabb för ARM-baserad nätverksutrustning

Publicerat av: Redaktionen

Dedikerat Pharos-labb för OPNFV-interoperabilitetstestning på ARM-baserade servrar.

Enea meddelade idag att de öppnar världens första OPNFV-testlabb med uteslutande ARM-baserade servrar. Testlabbet kallas för ”Pharos” och är det första i sitt slag, jämfört med de hittillsvarande labben som så långt haft tonvikt på x86-baserad hårdvara.

 

Pharos är i grunden ett OPNFV-drivet projekt med målsättningen att projektmedlemmarna och Linux Foundation tillsammans tillhandahåller teknologiskt mångsidiga labbmiljöer med geografisk spridning. ARM-arkitekturen förutspås spela en fundamental roll i nästa generations nätverk och ett ARM-inriktat testlabb är mycket välkommet i ekosystemet, eftersom det erbjuder ett utvecklingsförsprång för dessa servrar och underbygger kommande OPNFV-mjukvarureleaser som ”Brahmaputra” med flera.

”Både ARM och OPNFV är centrala komponenter i vår strategiska riktning som bolag”, sade Daniel Forsgren, SVP Product Management, Enea. ”Vårt ARM-inriktade Pharos-labb erbjuder ett enormt värde för ekosystemet, som nu får fantastiska möjligheter att testa och validera sin OPNFV-relaterade mjukvara på ARM-servrar.”

”Eneas pionjära initiativ med ett ARM-baserat Pharoslabb möjliggör större valfrihet och mångfald för operatörer, utrustningstillverkare och mjukvaruutvecklare som skapar nästa generations nätverk”, sade Bob Monkman, Marketing Manager, Enterprise Segment, ARM. ”Tillsammans med Enea och resten av ARM-ekosystemet skapar vi unika värden kring en energieffektiv, virtualiserad nätverksinfrastruktur som är optimerad för hög arbetsbelastning.”

”Vi är jätteglada att Enea öppnar detta Pharos-labb och ökar tillgängligheten av flera sorters testmiljöer med olika hårdvaruarkitekturer”, sade Heather Kirksey, Director, OPNFV. “Grundidén med Pharosprojektet bygger just på detta, vilket förbättrar OPNFVs applicerbarhet över arkitektur-, miljö-, och tillverkargränserna. Fokuset på ARM-baserad utrustning stärker ekosystemet ytterligare.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>