Epiprotect minskar nu kostnaden för svårläkta bensår med 83%
Hem UNDERSÖKNING Epiprotect minskar nu kostnaden för svårläkta bensår med 83%

Epiprotect minskar nu kostnaden för svårläkta bensår med 83%

Publicerat av: Redaktionen

En sammanställning av data från patienter som behandlats vid S2Clinic under perioden 2019-2022 visar att kostnaden för behandlingen av dessa patienter minskade med ca 83 % jämfört med den behandling de fått innan de behandlades med Epiprotect på S2Clinic och resulterade dessutom i läkta sår i 100% av fallen.

9 patienter med totalt 12 venösa bensår ingick i sammanställningen och hade haft bensår i sammanlagt ca 21 år (medeltalet uppgick till 20.8 månader per sår) innan behandling med Epiprotect inleddes.

Baserat på publicerade data från det svenska sårregistret RiksSår gällande kostnad för behandling av venösa bensår hade dessa patienter en sammanlagd behandlingskostnad på över 1,5 miljoner SEK eller en medelkostnad på127 400 SEK per sår. Den totala behandlingskostnaden med Epiprotect fram till läkt sår var 254 400Kr eller en medelkostnad på 21200 SEK per sår. Utöver en reducering av behandlingskostnaden läkte även samtliga behandlade sår vilket ger en besparing på ca 6300kr per patient för varje månad som patienten är fri från sår.

Epiprotect minskar nu kostnaden för svårläkta bensår med 83%

Venösa bensår i Sverige resulterar i direkta kostnader på ca 666 miljoner SEK årligen. Dessa kostnader skulle enligt denna sammanställning kunna reduceras med över en halv miljard SEK årligen om Sveriges regioner använde Epiprotect istället för konventionella metoder.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>