EU godkänner Sectras krypterade smartphone för säkerhetsklassad information
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET EU godkänner Sectras krypterade smartphone för säkerhetsklassad information

EU godkänner Sectras krypterade smartphone för säkerhetsklassad information

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectras (STO: SECT B) krypterade smartphone Sectra Tiger/R godkänns av EU för kommunikation av information på säkerhetsnivån RESTRICTED.

EU godkänner Sectras krypterade smartphone för säkerhetsklassad information 2Det ger tjänstemän på myndigheter som hanterar av EU sekretessbelagd information en modern plattform för enkel och säker tillgång till den information de behöver.

Säkerhetsnivån RESTRICTED är en klassificering som används för information som, om den skulle hamna i orätta händer, skulle kunna innebära ett hot mot rikets säkerhet.

– RESTRICTED-godkännandet från EU bekräftar att lösningen motstår avlyssnings- eller intrångsattacker från resursstarka parter såsom främmande makt eller organiserad brottslighet. I en omgivning där säkerhetshot mot smartphones ständigt ökar är kraven på kommunikationssäkerhet höga. Vi har utvecklat en lösning som lever upp till dessa krav och utgör en av de säkraste smartphonelösningarna som finns att tillgå idag, säger Simo Pykälistö, vd på Sectra Communications.

Sectra Tiger/R är utvecklad av Sectra under ledning av den nederländska säkerhetsmyndigheten (NL-NCSA). Lösningen är sedan tidigare godkänd av såväl NL-NCSA som av NATO för nivån RESTRICTED. Godkännandena från EU, NATO samt den nederländska och andra nationella säkerhetsmyndigheter gör det möjligt för en stor grupp användare som inte tidigare kunnat använda smartphones av säkerhetsskäl, att utnyttja den senaste tekniken.

Sectra Tiger/R är byggd på Samsung Knox. Den förhöjda plattformssäkerheten, som, tillsammans med Sectras krypteringsteknologi, möjliggör godkännandet på RESTRICTED-nivå, är resultatet av ett strategiskt samarbete mellan Sectra och Samsung. Lösningen är därför tillgänglig på de senaste modellerna av smartphones och surfplattor utan behov av anpassning.

– Säkerhet är högsta prioritet när myndigheter väljer mobil teknologi. Vi har samarbetat med Sectra för att ytterligare förstärka vårt säkerhetsramverk och därmed skapa en unik och anpassad plattform som skyddar en myndighets allra känsligaste information, säger Neil Barclay vid Samsung Europe.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>