Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till Barnafridskonferensen 26-27 januari 2022

januari 26 - januari 27

Barndomens trauman och konsekvenser i fokus för konferens

Barnafridskonferensen fokuserar på hur våld i tidig ålder påverkar människor genom livet – och vilket lidande och vilka samhällskostnader det innebär.

Konferensens syfte är att ge yrkesverksamma verktyg för att förhindra barns utsatthet och att lindra konsekvenserna för dem som redan drabbats.

Årets Barnafridskonferens hålls digitalt den 26 – 27 januari 2022 och invigningstalar gör bland annat socialminister Lena Hallengren.

– Jag ser väldigt mycket fram emot denna konferens som handlar om viktiga och angelägna frågor. Våld och andra övergrepp mot barn är en fråga som kräver tvärprofessionell kunskap för att det enskilda barnet ska få det skydd och stöd som behövs. Regeringen har genomfört en rad reformer och har flera förslag för att barn och unga ska få en stabil och trygg uppväxt, säger Lena Hallengren.

Forskning visar att utsatthet för våld och andra svåra händelser i barndomen kan påverka den psykiska och fysiska hälsan genom hela livet. Under Barnafridskonferensens två dagar kommer forskning om våldsutsatta barn att stå i fokus. Man kommer även att belysa nationella och internationella perspektiv på arbetet med våldsutsatta barn.

Hur hälsan påverkas i vuxen ålder

Bland de 20-tal föreläsarna som gästar konferensen finns Nadine Burke Harris, prisbelönt läkare, forskare, och en av världens främsta företrädare för det som kallas Adverse Childhood Experiences (ACE), hur svåra händelser i barndomen påverkar hälsan i vuxen ålder. Deltar gör även Niklas Långström, specialistläkare och docent i barn- och ungdomspsykiatri samt medicinskt sakkunnig vid Socialstyrelsen, med en föreläsning om varför barn hamnar i kriminalitet, och hur risken för detta kan minskas. Från Storbritannien kommer professor Eamon McCrory att föreläsa om det komplexa förhållandet mellan hjärnan, barndomstrauma, den sociala världen och mental hälsa.

– Barnafridskonferensen erbjuder forskningsbaserad kunskap och gediget erfarenhetsutbyte så att vi tillsammans kan arbeta förebyggande och med tidiga insatser till barn och unga för att minska de negativa konsekvenserna av svåra händelser, säger Laura Korhonen, centrumchef för Barnafrid.

Barnafridskonferensen arrangeras av Barnafrid, ett nationellt centrum för kunskap om våld mot barn vid Linköpings universitet.

Program:
www.barnafridskonferensen.se

Välkommen till Barnafridskonferensen 26-27 januari 2022

Detaljer

Start:
januari 26
Slutar:
januari 27
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>