Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

För tidigt född – öppet seminarium om prematurvård

november 17 @ 15:15 - 16:45 CET

För tidigt född – öppet seminarium om prematurvård

I samband med Världsprematurdagen torsdag 17 november anordnas ett populärvetenskapligt seminarium av Umeå universitet som belyser forskningens framsteg inom prematurvården, amning av en prematurbebis och vägen till hemgång.

Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänheten.

– En viktig fråga är hur vi gemensamt som vårdpersonal, politiker och föräldrar kan se till att vi har en neonatalvård i den norra regionen som uppfyller FNs barnkonvention, säger Magnus Domellöf, som är professor i pediatrik vid Umeå universitet.

Prematurförälder Caroline Nordlund kommer att berätta om sin erfarenhet omkring att amma en prematurbebis medan Anna Norling från NeoIVA på Norrlands universitetssjukhus berättar om de amningsstödjande initiativ som avdelning erbjuder föräldrar.

Nemanja Prole kommer berätta om sin familjs erfarenhet med den neonatala hemsjukvården.
Överläkare och forskare Magnus Domellöf kommer att berätta om utmaningar, risker och möjligheter för prematurfödda och ny forskning inom detta område. Både Prematurföreningen Västerbotten och Lilla Barnets Fond kommer även att informera om sin verksamhet.

Seminariet arrangeras av Umeå universitet, Svenska Prematurförbundet, Lilla Barnets Fond och Svenska Neonatalföreningen.

För tidigt född – öppet seminarium om prematurvård 2

Detaljer

Datum:
november 17
Tid:
15:15 - 16:45 CET
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>