Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mental Health Day webbinar

2021-10-12 @ 18:30 CEST

Mental Health Day webbinar

 Varje vecka tar tre ungdomar sitt liv och den psykiska ohälsan ökar i hela samhället. 

Hur ska vi agera och hjälpa?

Den 10 oktober uppmärksammas “Mental health day”  över hela världen. Dagen instiftades av World Federation for Mental Health 1992, och är till för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

I år är temat suicidprevention och hur vi tillsammans kan arbeta förebygga och förhindra självmord. I Sverige har suicid minskat med cirka 20 procent men den positiva trenden gäller inte för ungdomar och unga vuxna.

PROGRAM

1.6miljonerklubbens webbinar leds som vanligt av Alexandra Charles och medverkar gör Ullakarin Nyberg, en av Sveriges främsta experter på suicidprevention, det vill säga att förebygga och förhindra självmord. Hon föreläser ofta i ämnet och har skrivit flera böcker, bland annat ”Konsten att rädda liv” och ”Suicidprevention i praktiken”. Många hörde säkert hennes uppmärksammade sommarprat. I höst är hon också aktuell i radioserien ”Livet med Ullakarin Nyberg”, och med boken ”Konsten att mötas – från vardagsmingel till allvarliga samtal” som hon skrivit tillsammans med Stefan Einhorn och Kattis Ahlström.

Medverkar gör också Marie Niljung som arbetar för att minska stigmat, skulden och skammen kring psykisk ohälsa. Bägge Marie Niljungs föräldrar gick bort i psykologiska olycksfall (självmord). Hade hon vetat det hon vet idag om ämnet, hade hennes föräldrar kanske levt idag. Idag hjälper Marie hjälper företag och verksamheter att stärka den psykiska hållbarheten. Hon har också startat företaget Livskämpar AB.

Tredje gästen är Susanne Tell som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och suicidalitet. Med en lång erfarenhet av att hantera livets krokighet har hon byggt upp en erfarenhetsbank av utmaningar av olika storlek som hon använder sig av som föreläsare och i utvecklingsarbete kring suicidprevention. Hon arbetar som samordnare för Hjärnkoll Västmanland.

 

Nationella e-hälsodagen 2018
​​​​​​​

Detaljer

Datum:
2021-10-12
Tid:
18:30 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>