Evimeria och Doctrin fördjupar sitt samarbete
Hem NYHETERFORSKNING Evimeria och Doctrin fördjupar sitt samarbete

Evimeria och Doctrin fördjupar sitt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska journalsystemsleverantören Evimeria och anamnes- och kommunikationsplattformen Doctrin fördjupar sitt samarbete med ett nytt partneravtal.

Arbetet kommer inledningsvis fokusera på tekniska utvecklingsområden och målet är att göra det enklare för vårdgivare att ta del av hur plattformarna samspelar och att förbättra funktionaliteten ytterligare.

­– I takt med att hälso- och sjukvården digitaliseras blir smidig informationsöverföring mellan olika plattformar allt viktigare för såväl vårdpersonal som patienter. Därför tar vi branschaktörer initiativ till tekniska integrationer eftersom nationella standarder ännu inte implementerats, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD på Doctrin.

Evimeria och Doctrin fördjupar sitt samarbete

Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin

En central del av erbjudandet kring både Webdoc och Doctrin är skalbarhet och tillgång till ett brett utbud av integrationer, utifrån vårdgivarnas specifika behov. Ett exempel på det är Doctrins plattform som sedan tidigare har tillgängliga integrationer med Webdoc och som kopplar samman den digitala och fysiska vården bland annat genom att samla in patientens sjukdomshistoria, prioritera, behandla och följa upp ärenden.

Att samarbetet nu går in i en ny fas skapar förutsättningar för att integrationen och dess funktionalitet kan utvecklas ytterligare, men syftar också till att tydliggöra samspelet mellan plattformarna, och fördelarna med en samlad patientresa:

– Möjliggörandet av tekniska integrationer är en viktig del av Evimerias strategi framåt. Vi ser att samverkan mellan system ger ett stort mervärde för både vårdgivare och patient, och utgör kärnan i digitaliseringen av hälso- och sjukvården. Det gemensamma partneravtalet och samarbetet med Doctrin innebär ett löfte om att fortsätta skapa det värdet tillsammans, säger Andreas Spångberg, COO på Evimeria.

Som ett första steg i det nya samarbetet kommer representanter från Evimeria och Doctrin att samlas i en gemensam workshop, för att tillsammans utveckla och förbättra den redan befintliga integrationen mellan plattformarna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>