Hem NYHETER Folktandvården inspirerar barn och unga att leva hälsosamt på Pep-dagen

Folktandvården inspirerar barn och unga att leva hälsosamt på Pep-dagen

Publicerat av: Redaktionen

På söndag den 8 september medverkar Folktandvården Stockholm och Folktandvården Uppsala på Pep-dagen i Hagaparken.

Folktandvården inspirerar barn och unga att leva hälsosamt på Pep-dagen 3Rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus under dagen som bjuder på en mängd aktiviteter.

Folktandvården finns på plats med fluorbar och familjetävling och berättar om Folktandvården Sveriges spelapp ”Rocka munnen”. Genom appen visar vi hur kul och lekfullt det kan vara att borsta tänderna.

Pep-dagen invigs klockan 11.00 av Prins Daniel och bjuder på allt ifrån dans, lek och friluftsliv till idrott. Carolina Klüft är konferencier.

Svenskarna är ett av Europas mest stillasittande folk och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Folktandvården Sverige samverkar med organisationen Generation Pep som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barns och ungdomars hälsa. Fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga är målet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>