Bukspottskörtelscancerpatient i Ukraina utskriven efter TSE behandling
Hem NYHETERCANCERVÅRD Första bukspottskörtelscancerpatient i Ukraina utskriven efter TSE behandling

Första bukspottskörtelscancerpatient i Ukraina utskriven efter TSE behandling

Publicerat av: Redaktionen

Scandinavian ChemoTechs första patient som behandlades för pankreascancer på Ulis Hospital i Ukraina har skrivits ut från sjukhuset.

Teamet har fortsatt att behandla en andra pankreascancerpatient i morse.

Teamet av specialister vid Ulis sjukhus i Ukraina är än så länge mycket nöjda med det fysiska tillfrisknandet av den första patienten, vars tumör ansågs inoperabel, där IQwave och TSE under öppen kirurgisk procedur valdes som ett alternativ.

Behandlingen gjordes efter vederbörliga etiska och administrativa godkännanden.

Teamet rapporterade att det patologiska svaret är mycket imponerande. Med detta initiala patologiska svar är experterna på Ulis optimistiska om ett gynnsamt resultat och överlevnad och rapporterade idag att patienten har skrivits ut från sjukhuset.

Efter de lovande resultaten som teamet uppnått utförde de TSE-behandlingen på ännu en patient med cancer i bukspottkörteln idag.

”Vi är mycket glada att kunna rapportera att den första patienten vi behandlade med TSE för cancer i bukspottkörteln var i så gott skick att vi kunde skriva ut henne från sjukhuset idag. Patientens lovande svar på behandlingen, som vi kunde observera, gav oss förtroendet att utföra ännu en behandling. Vi avser att fortsätta arbeta i den här riktningen.”- säger professor Alexei Kovalev

”Säkerhet först är ett grundläggande mantra för klinisk praxis. Detta har bevisats av onkologiexperterna vid ULIS sjukhus. Det patologiska svaret och ett säkert utförande har förbättrat teamets moral att utföra TSE på ytterligare fall av bukspottkörtelcancer som inte går att operera. ChemoTech Medical Affairs-teamet håller noga koll och observerar bästa praxis för läkemedelsövervakning och materialövervakning.” – säger Dr Suhail Mufti, medicinsk rådgivare på Scandinavian ChemoTech.

Bukspottskörtelscancerpatient i Ukraina utskriven efter TSE behandling“Det är med stor glädje jag tar del av de första resultaten av att behandla patienter med pankreascancer i ett sent skede som normalt har en mycket dålig prognos. Med mer än 80 % av alla tumörer i bukspottkörtelcancer som inte är inopererade kan denna nya behandlingsprocedur bli ett viktigt komplement till nuvarande standard på vården och ge nytt hopp till dessa patienter.” – säger Rolf Ehrnström, styrelseledamot och även med erfarenhet som CSO för Immunovia där fokus ligger på tidig upptäckt av pankreascancer.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>