Förverkligad vision eller fortsatt frustration – hur tar vi tillvara digitaliseringens potential i svensk sjukvård?
Hem TEKNIK Förverkligad vision eller fortsatt frustration – hur tar vi tillvara digitaliseringens potential i svensk sjukvård?

Förverkligad vision eller fortsatt frustration – hur tar vi tillvara digitaliseringens potential i svensk sjukvård?

Publicerat av: Redaktionen

All vård genomsyras av digitaliseringen – inte sällan med arbetsmiljöproblem som följd. Hur kan vi ta tillvara digitaliseringens potential att bidra till en vård som är effektiv, kvalitativ, jämlik, säker och etisk?

– När det gäller digitaliseringen i och av svensk sjukvård har vi nu siktet inställt på 2020 och ser att behovet av samordning och synkroniserade insatser fortfarande är stort, säger Göran Petersson, ordförande i Läkaresällskapets Kommitté för eHälsa, inför Läkaresällskapets eHälsodag fredagen den 9 december.Förverkligad vision eller fortsatt frustration – hur tar vi tillvara digitaliseringens potential i svensk sjukvård? 2

När IT-eran inleddes inom vården på 1990-talet blev det enligt modellen ”låt hundra blommor blomma”. Enligt regeringens och SKLs gemensamma vision ska Sverige 2025 vara ledande i världen inom eHälso-området. Frågan är hur denna vision ska omsättas i praktiken – hur ser handlingsplanerna ut?

Vid den årligen återkommande hearingen om eLäkekonst under Medicinska riksstämman har nationellt ansvariga för eHälsoutvecklingen fått svara på frågor om hur man lever upp till sina planer. Under en eHälsodag på Svenska Läkaresällskapet kombineras denna hearing med exempel på hur professionen kan medverka till goda lösningar. Vi kommer att få ta del utav denna dag och mer information  kommer i början av nästa vecka.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>