Hem NYHETERCANCERVÅRD FotoFinder presenterar nästa generations system för tidig upptäckt av hudcancer

FotoFinder presenterar nästa generations system för tidig upptäckt av hudcancer

Publicerat av: Redaktionen

Högautomatiserat intelligent avbildningssystem sätter ny standard inom hudcancerdiagnostik på den 24:e Världskongressen i Dermatologi.

FotoFinder presenterar nästa generations system för tidig upptäckt av hudcancer 3FotoFinder Systems GmbH, en av världens ledande tillverkare av medicinska avbildningssystem för dermatologi, introducerar nu Bodystudio ATBM Master. För första gången möjliggör systemet användning av Total Body Dermoscopy (helkropps dermoskopi) en ytterligare utveckling av Automated Total Body Mapping tekniken (ATBM – automatiserad helkroppskartläggning). Kärnan i systemet är den intelligenta interaktionen av hårdvara, kamerateknologi och specialmjukvara. FotoFinder Bodystudio ATBM Master är mångsidig: förutom plattformen för hudcancerdiagnostik erbjuder verktyget valfria moduler för hårdiagnostik, estetik samt kontroll av psoriasispatienter genom användande av PASIscan. Dessutom leder FotoFinder vägen mot integration av artificiell intelligens (AI) i tekniken bakom tidig upptäckt av hudcancer.

Systemet presenteras för första gången för experter, den 10–15 juni 2019, på World Congress of Dermatology (WCD) i Milano. Intressenter hittar systemet i monter nr G59 på Milano Congressi (Viale Eginardo), GATE 2.

En ny dimension av hela-huden-uppföljningar hos patienter med många leverfläckar

FotoFinder Bodystudio ATBM Master erbjuder optimerad hudcancerdiagnostik i formen av helkroppsdermatoskopi. Med hjälp av extremt högupplösta (50 megapixlar), polariserade och specialprocessade helkroppsfoton (RAW format) kan strukturen hos hudlesioner analyseras av läkare baserat på en klinisk bild. Dessutom möjliggör högkvalitetsvideodermatoskop en ännu djupare visuell resa in i de minsta cellstrukturerna hos huden med upp till 400 gångers förstoring. Inte konstigt att uttrycket ”hudens Google Earth” används här.

Den helautomatiserade och integrerade helkroppsskannerteknologin identifierar existerande hudlesioner utifrån helkroppsbilden och arrangerar dem efter relevans. Detta gör det möjligt för läkare att snabbt identifiera atypiska födelsemärken eller lesioner som vid första anblicken skiljer sig från de andra. Moder krypteringsteknik och en ny användaradministratör säkerställer datasäkert arbete och skydd av känslig patientinformation.

Tidigast möjliga diagnos räddar liv.

– FotoFinder är en pionjär i artificiell intelligens inom hudcancerdiagnostik. FotoFinder Bodystudio ATBM Master använder återigen den kraftfulla FotoFinder AI. För högriskpatienter betyder tidig upptäckt av maligna hudtumörer en potentiellt livsavgörande tidsvinst, förklarar Kathrin Niemela, som ingår i FotoFinders styrelse.

– Med den nya FotoFinder Bodystudio ATBM Master generationen är en komplett, konsekvent och extremt högupplöst dokumentation av huden möjlig på hälften så lång tid som jämfört med den tidigare modellen. Tack vare ett nytt arbetsflöde kan annorlunda, nya och förändrade födelsemärken diagnostiseras betydlig snabbare och mer exakt än tidigare vilket framförallt förenklar hantering av högriskpatienter.

 

Artificiell intelligens möter mänsklig erfarenhet

Den AI-baserade expertmjukavaran Moleanalyzer pro stödjer läkarna i deras analys och riskbedömning av hudlesioner. Systemet är baserat på en av de mest kraftfulla djupinlärningsalgoritmer som någonsin utvärderats i kliniska tester. I studien ”Man against Machine” som utfördes på universitetssjukhuset i Heidelberg fick FotoFinder imponerande höga betyg för känslighet och specificitet och kan konkurrera med erfarna experter inom dermatoskopi vad det gäller diagnosprecisionen.

 

Kvalitet – tillverkad i Tyskland

Alla FotoFinder system tillverkas i FotoFinders egna tillverkningsanläggning i Bad Birnbach, Bayern (Tyskland). FotoFinder är cerfierad enligt DIN EN ISO 13485:2016 och har redan erhållit en rad utmärkelser för affärstyrning och design.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>