Framsteg inom medicinteknik
Hem NYHETERIT-LÖSNING Framsteg inom medicinteknik

Framsteg inom medicinteknik

Publicerat av: Redaktionen

Återupptäck teknikens ”wow-faktor ”

Det finns så mycket som fascinerar mig när det gäller medicin och människokroppen. Jag känner att det är en instinktiv nyfikenhet som drivs av tusentals år av mänsklig kamp och överlevnad.

En av de mest fantastiska sakerna med teknik är hur lätt vi tar den för given ibland. Det är ett tecken på hur välintegrerade saker som tvättmaskiner, kylskåp, TV-apparater, smarta telefoner och skrivare är i vår vardag.

Sjukvårdsteknik är svårare att ta för given eftersom den räddar liv. Idag spelar teknik en viktig roll i sjukvården globalt, från diagnostik, behandling och patientvård till sjukhussäkerhet och datahantering – dess påverkan är omfattande.

Även om denna blogg inte är avsedd som en plattform för att pracka på våra varor, vill jag berätta om några riktigt spännande sätt som våra smarta glasögon, Moverio, används på inom det medicinska området.epson

Kartläggning av ådror under huden Evena Medicals anpassning av våra Moverio spelar en fantastisk och oväntad roll när det gäller att synliggöra och precist hitta nätverket av blodkärl i kroppen. Eyes-On TM Glasses System är den första vendetekteringsapparaten som levererar tydliga, anatomiskt korrekta avbildningar i realtid i ett bärbart, lättanvänt, handsfree och vagnfritt system. Detta system gör att sjuksköterskorna kan ”se igenom” en patients hud genom att lagra en bild av patientens vaskulatur med förstärkt verklighet. Detta gör att sjuksköterskorna snabbt och enkelt kan hitta och komma åt de bästa venerna hos varje patient. Detta även i krävande kliniska miljöer som på barn- eller neonatalavdelningar. En exakt injektion leder till förbättrad patientbehandling, komfort och omsorg.

Att hjälpa till att hitta tumörer På liknande sätt används Moverios plattform i UniversitätsSpital Zürich – det största sjukhuset i den schweiziska huvudstaden. I detta fall används Moverio till att förbättra noggrannheten i datortomografi som används för att bestämma läge och storlek på en tumör. Eftersom datortomografi används som referensdata för strålbehandling är det oerhört viktigt att få en så exakt uppfattning som möjligt av tumörens läge och omfattning, eftersom den först då kan angripas med precision samtidigt som den friska vävnaden skyddas i så stor utsträckning som möjligt.

En av utmaningarna inom datortomografi är att eliminera patientens rörelser på grund av andning under datortomografiprocessen. Därför är patientmedverkan avgörande för att uppnå en jämn andning. Moverio kan användas för att visa en bild av denna rörelse så att patienten kan se den och därmed bättre styra andningsdjup och mönster och slutligen datortomografibildens precision.

Det är rimligt att säga att tekniken används på en del spännande och unika sätt inom den medicinska industrin och det är bara att hoppas att detta är en tendens som fortsätter att vara både progressiv och värdefull

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>