Framtidens specialistvård – träffa din plastikkirurg via videolänk
Hem NyheterIT-lösning Framtidens specialistvård – träffa din plastikkirurg via videolänk

Framtidens specialistvård – träffa din plastikkirurg via videolänk

Publicerat av: Redaktionen

Art Clinic erbjuder möjligheten som första privata estetiska klinik konsultation av plastikkirurg via videokonsultation.

Du kan nu koppla upp dig via din egen dator och konsulterar en av Art Clinic´s plastikkirurger via länk, vart du än befinner dig.

Videokonsultation framför ett möte på kliniken

– Vi ser tjänsten i första hand som ett komplement till att konsultera på någon av våra kliniker eller konsultationsorter, säger Ronnie Pettersson, VD på Art Clinic.

Framtidens specialistvård -träffa din plastikkirurg via videolänk

Dr. Anders Liss på Art Clinic.

Bor man långt ifrån någon av våra verksamhetsorter eller har svårt att komma ifrån för att åka på en konsultation så finns det ett alternativ. Du kan boka in en tid när du kopplar upp dig och konsulterar en av Art Clinic´s plastikkirurger i ditt eget hem framför din egen dator. På det sättet sparar patienten både tid och pengar. Systemet gör det även möjligt att följa upp patienten efter operationen, vilket bidrar till en ökad tillgänglighet och service till patienterna.

I uppstartsfasen erbjuds videokonsultationer enbart med Art Clinic´s plastikkirurger i Uppsala men på sikt ser vi detta som en kompletterande lösning för hela Sverige. Kanske kan den här lösningen vara en öppning för att vi skall kunna ta emot fler patienter från andra länder som Norge, Danmark och England.

Säkerheten kring konsultationer via videolänk

– Systemet som vi använder oss av är säkert och används redan inom den svenska offentliga vården bl.a. inom ramen för ”1177” – stöd och behandling som Stockholm Läns Landsting, SLL, och Region Västerbotten, VLL, har utvecklat, säger Ronnie Pettersson.

Eftersom videokonsultationen sker via en krypterad videolänk är det inget som spelas in, sparas någonstans eller kan avlyssnas. Både patienten och plastikkirurgen kommer att börja konsultationen med att legitimera sig. Patienten kan känna sig lika säker på en videokonsultation som på en konsultation på en klinik. Vi skulle aldrig erbjuda tjänsten om vi inte kände oss helt trygga med att den håller den höga kvalitet och patientsäkerhet som vi eftersträvar i hela vår verksamhet, avslutar Ronnie Pettersson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>