Hem NyheterE-hälsa Från Folktandvården till de yngsta barnen

Från Folktandvården till de yngsta barnen

Publicerat av: Redaktionen

Nytt lättare spel.

Från Folktandvården till de yngsta barnen

Foto: Juliana Wiklund

Folktandvården Sverige gör tandborstningen roligare för de yngsta barnen genom att lansera ett nytt spel för barn från två-tre års ålder i den populära appen Rocka munnen.

Tandborstappen Rocka munnen lanserades 2018 och vände sig då till barn från sex år och uppåt. Men det blev snart uppenbart att betydligt yngre barn än så gillade att borsta tänderna med hjälp av appen. För dem var det såklart frustrerande att inte riktigt hänga med i spelet och därför har Folktandvården Sverige nu tagit fram ett nytt spel som barn från två-tre års ålder klarar av.

På uppdrag av Folktandvården Sverige genomförde Kantar Sifo 2018 en undersökning om tandborstning hos barnfamiljer.

Undersökningen visade att det ofta blir tjat om tandborstningen hos många familjer och att mer än hälften av alla barn under sex år får inte hjälp av en vuxen med tandborstningen två gånger per dag.

– Regelbundna besök hos tandvården är viktigt, men allra viktigast är att ta hand om tänderna hemma, varje dag. Det ger grunden till en bra tandhälsa, säger Katarina Kovács Warnebrant, tandvårdsstrateg på Folktandvården Stockholm.

För att stötta föräldrar och bidra till vanor som säkrar barnens tandhälsa idag och i framtiden tog Folktandvården samma år fram appen Rocken munnen. Nu har appen alltså utökats med ett spel även för de yngsta barnen.

Hittills har Rocka munnen, som hela folktandvårdssverige står bakom, laddats ner drygt 250 000 gånger. Det finns gratis för alla på Google Play och Appstore, både för dig som går hos Folktandvården och dig som inte gör det.

Om du redan har laddat ner Rocka munnen kan du behöva uppdatera appen för att sedan, när du väljer spelläge, kunna köra vanliga fluor-jakten eller det nya spelet Wack-A-Troll.

Folktandvårdens 5 bästa tips för friska tänder

Folktandvården Stockholms bästa tips för friska tänder hos barn:

  • Borsta ditt barns tänder med fluortandkräm två gånger per dag.
  • Låt tänderna vila mellan måltiderna.
  • Låt ditt barn dricka vatten när hen är törstig.
  • Besök oss på Folktandvården regelbundet.
  • Ladda ner appen Rocka munnen och gör tandborstningen roligare

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>