FRISQ, Sophiahemmet, CompuGroup Medical och Sophiahemmet Rehab Center inleder samarbete
Hem Nyheter FRISQ, Sophiahemmet, CompuGroup Medical och Sophiahemmet Rehab Center inleder samarbete

FRISQ, Sophiahemmet, CompuGroup Medical och Sophiahemmet Rehab Center inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

FRISQ, Sophiahemmet, CompuGroup Medical (CGM) och Sophiahemmet Rehab Center (SRC) har tecknat avtal avseende digitala vårdplaner och patientinvolvering.

FRISQ, Sophiahemmet, CompuGroup Medical och Sophiahemmet Rehab Center inleder samarbete 2Avtalet innebär initialt att Sophiahemmet Sjukhus och SRC kommer att använda vårdplanstjänsten FRISQ Care tillsammans med CGMs journalsystem CGM J4 och CGM TakeCare. Arbetet inleds med att utveckla vårdplanstjänsten för ett samarbetsprojekt mellan Sophiahemmet och SRC kring omhändertagande av rehabilitering vid psykisk ohälsa och förbättringar av läkarintyg vid sjukskrivning.

Sophiahemmet är en väletablerad aktör inom sjukvård, utbildning och patientnära forskning. SRC är en vårdgivare och konsult inom hälso- och arbetsmiljöområdet med fokus på effektiv koordinering av hälso- och rehabiliteringsinsatser. Bland annat arbetar man ihop inom det SKL-finansierade projektet kring tidig arbetsplatsintervention vid begynnande psykisk ohälsa.

Arbetet omfattar bland annat läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut och hälso- och rehabvägledare.

Genom samarbetet kommer FRISQ att tillhandahålla digitala vårdplaner, integrerade mot journalsystemen TakeCare och CGM J4, till de olika verksamheterna. Det innebär också att patienterna med hjälp av FRISQ Care får en sammanhållen digital vårdplan och nya kommunikationsmöjligheter med vården.

– Sophiahemmet är som ett vårdsystem i miniatyr och deras verksamhet går helt i linje med det FRISQ brinner för – patientinvolvering, evidensbaserade processer och fokus på vård med hög kvalitet. Vi är därför otroligt glada över det här samarbetet, säger FRISQ:s VD Martin Irding.

– Samarbete med FRISQ och CGM är en väldigt stark kombination som skapar nya möjligheter. Med samarbetet hoppas vi kunna utveckla vår verksamhet och fortsätta ligga i framkant när det gäller att erbjuda bra vård som involverar patienten, säger Sophiahemmets VD Peter Seger och SRCs VD Stefan Andersson.

– Att stötta utvecklingen av integrerade, digitala vårdplaner mot flera av våra journalsystem och därmed ge Sophiahemmet och SRC möjligheten till sammanhållna vårdkedjor är en viktig del i att möjliggöra moderna IT-tjänster för våra kunder, säger CGM:s svenska VD Daniel Andersson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>