Fujitsu tecknar långsiktigt avtal med Apoteksgruppen om butiks-IT
Hem NyheterIT-lösning Fujitsu tecknar långsiktigt avtal med Apoteksgruppen om butiks-IT

Fujitsu tecknar långsiktigt avtal med Apoteksgruppen om butiks-IT

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu Sweden AB och Apoteksgruppen i Sverige AB har slutit ett avtal om driftstjänster för butiks-IT till koncernens samtliga apotek i Sverige.

Avtalet löper över fem år, med option på ytterligare fem år, och innebär att Fujitsu tar över stora delar av ansvaret för butiks-IT i 173 apotek i Sverige.

Enligt avtalet ska Fujitsu förse Apoteksgruppen i Sverige med en komplett lösning för Retail-as-a-Service, med server, UPS, kassasystem och övrig apotekgruppenkringutrustning, samt fältservice med tekniker på plats i butik. Avtalet innehåller även ett tjänste- och koordineringsansvar samt ett ansvar för förändringar som kan ske under avtalets löptid i form av nyöppningar, förflyttningar av butiker och eventuella stängningar.

”Det känns fantastiskt inspirerande och vi ser fram emot ett långt och givande samarbete med Fujitsu, där vi kommer att kunna erbjuda våra apoteksägare en fullständig tjänsteleverans redan i augusti”, säger Ola Ebenhart, IT-chef på Apoteksgruppen i Sverige AB.

På längre sikt kommer Fujitsu att aktivt delta i och bidra till att Apoteksgruppen uppnår sina målsättningar att reducera antalet leverantörer i sina IT-system och flytta över sin butiks-IT till en mer tjänstebaserad plattform.

”Avtalet med Fujitsu är en mycket viktig pusselbit i vårt långsiktiga arbete med att ytterligare höja kvaliteten på IT-leveransen till våra apotek. Vi har arbetat med den här upphandlingen under året, med ett uttalat mål att hitta en helhetsleverantör med ett starkt erbjudande på den svenska marknaden. Därför känns det helt rätt att vi väljer Fujitsu, som har ett tydligt retailfokus och dessutom har en leverans som är helt baserad i Sverige. Det möjliggör en nära relation mellan våra apotek och entreprenörer och Fujitsu och deras driftpersonal.”

Apoteksgruppen i Sverige AB är en frivillig apotekskedja där de 173 apoteken ägs och drivs av cirka 180 egenföretagare. Avtalet med Apoteksgruppen går in under Fujitsus retailvertikal, där man bland annat har liknande Retail-as-a-Service-avtal med bland andra H&M, Reitangruppen och Axfood.

”Vi ser en ökande efterfrågan på den här typen av tjänster på marknaden, där man köper en helhetslösning med ett fast pris för att slippa obehagliga överraskningar. Den här affären är ett kvitto på att vi ligger i teknikens framkant för IT-lösningar inom detaljhandeln”, säger Love Ekstrand, Försäljningsdirektör Privat sektor på Fujitsu.

”Butiks-IT är ett viktigt område för oss”, fortsätter Love Ekstrand. ”Det är ett område där det är väldigt tydligt att den snabba teknikutvecklingen möjliggör reella vinster för organisationen. Vi ser fram emot att arbeta med Apoteksgruppen för att bidra till en ännu mer positiv upplevelse för kunden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>