Full koll med Pollenkoll nu även i mobilen
Hem NYHETER Full koll med Pollenkoll nu även i mobilen

Full koll med Pollenkoll nu även i mobilen

Publicerat av: Redaktionen

Med gratisappen Pollenkoll laddas pollenprognoser, information om pollenallergi och behandlingar, var man kan söka hjälp samt mycket mer direkt i mobilen.

Full koll med Pollenkoll nu även i mobilen 1

Med Pollenkollappen får du koll på pollenprognosen, information om behandlingar och mycket mer direkt i din mobil.

Genom att välja favoritplatser och de pollen som ska följas skräddarsys prognosen i upp till fyra dagar. Appen Pollenkoll är även anpassad till Apple Watch vilket möjliggör en pollenprognos direkt till handleden! Den finns att ladda ner via App Store och Google Play.

Pollensäsongen är igång och med det inleds den svåraste tiden på året för landets pollenallergiker. För var fjärde svensk innebär det tre till sex månader med rinnande ögon, kliande hals, nästäppa, trötthet och i vissa fall även andningssvårigheter och astma. Den svenska pollensäsongen kan delas in i tre perioder; våren då lövträden blommar, därefter sommaren med gräspollen och slutligen sensommaren/hösten som är gråbons säsong.

Med bättre koll på pollenprognoser kan vardagen planeras och medicineringen anpassas. Pollenkoll.se och appen Pollenkoll tillhandahålls av ALK Nordic som en hjälp för pollenallergiker i vardagen.

Så här enkelt anpassas appen:

  • Ställ in de pollen som ska bevakas under ”Inställningar” i appen. Endast de pollen som väljs kommer att visas i prognosen.
  • Favoritmarkera aktuella orter för att ta del av en den skräddarsydda prognosen över förvalda pollen per ort.
  • Möjlighet att tacka ja till pushnotiser för att få meddelanden om aktuella pricktestevent och annan information som kan vara till hjälp med pollenallergin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>