Hem NYHETER GATE Rehab Development AB har förvärvats av brittiska tillverkaren av medicintekniska produkter Direct Healthcare Group

GATE Rehab Development AB har förvärvats av brittiska tillverkaren av medicintekniska produkter Direct Healthcare Group

Publicerat av: Redaktionen

GATE är en erfaren tillverkare och leverantör av hjälpmedel till svenska vårdmarknaden och tillhandahåller bland annat gåbord, överföringsplattformar och hygienstolar.

GATE Rehab Development AB har förvärvats av brittiska tillverkaren av medicintekniska produkter Direct Healthcare Group 2

Graham Ewart, koncernchef för Direct Healthcare Group

GATE och Direct Healthcare Group har haft ett långt samarbete då GATE har distribuerat Dyna-Form® Static Air HZ, som tillverkas av DHG, i drygt 2 år.

Direct Healthcare Group är baserat i södra Wales i Storbritannien och tillverkar innovativa och kliniskt beprövade marknadsledande lösningar för tryckvårdshantering och specialstolar. Direct Healthcare Group har haft en kraftig tillväxt sedan de startade 2009, vilket även gäller dess distributörer runt om i världen.

Det strategiska förvärvet är Direct Healthcare Groups första expansion i Europa och ger GATE möjligheten att utöka sin portfölj av innovativa tekniker för den svenska vårdmarknaden ytterligare med prisbelönta eldrivna hybridmadrasser, ett brett sortiment av tryckavlastande dynor och rullstolsdynor samt specialstolar.

Johan Gladh, vd på GATE, uttalade sig:

”Vi är nöjda över och välkomnar detta nästa steg i tillväxten för GATE Rehab Development. Direct Healthcare Groups förvärv gör det möjligt för oss att fortsätta leverera de högkvalitativa produkter och tjänster som våra kunder har kommit att förvänta sig av GATE, men nu med större effektivitet och en portfölj som utökas med eldrivna hybridmadrasser, tryckavlastande dynor och specialstolar så att vi kan utvecklas till en av de främsta leverantörerna på området i Sverige.”

Graham Ewart, koncernchef för Direct Healthcare Group, uttalade sig:

”Förvärvet av GATE är det första strategiska steget mot att tillhandahålla våra intelligenta lösningar för tryckvårdshantering och specialstolar på den svenska marknaden och de bredare europeiska marknaderna. Dessutom stärker förvärvet Direct Healthcare Groups produktutbud och arbetet med att tillhandahålla lösningar för att hantera och lösa sjukvårdens utmaningar med patienter som har nedsatt rörlighet, så att vårdleverantörerna kan ge sina patienter vård med bättre resultat. Vi ser fram emot att fortsätta tillhandahålla kliniskt effektiva lösningar till den svenska marknaden som förbättrar patienternas återhämtning.”

DHG genomgick nyligen ett sekundäruppköp av ArchiMed, ett investeringsföretag inriktat på vårdsektorn, vilket gav 150 miljoner euro för fortsätta strategiska förvärv. Förvärven kommer främst att fokusera på att expandera Direct Healthcare Groups europeiska närvaro och samtidigt utöka sortimentet med kliniskt differentierade produkter som överensstämmer med företagets filosofi att verka för ökad rörlighet och hälsa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>