Getinge utökar produktionskapaciteten av DPTE-BetaBag till USA
Hem Nyheter Getinge utökar produktionskapaciteten av DPTE-BetaBag till USA

Getinge utökar produktionskapaciteten av DPTE-BetaBag till USA

Publicerat av: Redaktionen

Getinge inför produktion av DPTE-BetaBag vid sin befintliga produktionsanläggning i Merrimack, NH, USA.

Getinge utökar produktionskapaciteten av DPTE-BetaBag till USA

Harald Castler, President Life Science på Getinge

Med expansionen förväntar sig Getinge en fördubblad produktionskapacitet av DPTE-BetaBag för att möta den positiva tillväxten inom Sterile Transfer som främst kan kopplas till ökat behov av vaccinproduktion.

Getinge har sedan 1998 producerat DPTE-BetaBag® i Vendôme, Frankrike. Under de snaste åren har kundernas efterfrågan ökat och Getinge har därför beslutat att investera i sin existerande produktionsanläggning i Merrimack, USA, för att möta efterfrågan. Anläggningen i Merrimack kommer att spegla den nuvarande produktionen i Vendôme för att säkerställa högsta produktkvalitet samt uppfylla kundkrav.

”Genom denna expansion kommer vi att ha en dubbel leveransstruktur för DPTE-BetaBag® vilket är viktigt för att att möta kundernas krav om leveransberedskap”, säger Harald Castler, President Life Science på Getinge. ”Investeringen i Merrimack gör att vi kan fördubbla den installerade produktionskapaciteten av DPTE-BetaBag®”.

Investeringen vid produktionsanläggningen i Merrimack, USA, förväntas leda till cirka 100 nya arbetstillfällen, samt ett internt utbildningscenter för att säkerställa effektiv och kvalitativ introduktion. Produktionen förväntas starta under den senare delen av 2021 efter validering av processer och produkter.

Produktionsanläggningen i Vendôme, Frankrike, kommer att förbli ett kompetenscenter för DPTE-BetaBag® och ansvara för produktdesign och produktkvalitet globalt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>