Glooko startar samarbete med Eli Lilly inom digital hälsa på globala marknader
Hem NYHETERE-HÄLSA Glooko startar samarbete med Eli Lilly inom digital hälsa på globala marknader

Glooko startar samarbete med Eli Lilly inom digital hälsa på globala marknader

Publicerat av: Redaktionen

Glooko Inc., en ledande leverantör av lösningar för patientövervakning och datahantering på distans för diabetes och andra kroniska tillstånd, meddelade idag att ett strategiskt samarbete har inletts med Eli Lilly and Company för personer med diabetes som använder Lillys uppkopplade insulinpennor.

Glooko startar samarbete med Eli Lilly inom digital hälsa på globala marknader

Anders Sonesson, General manager EMEA/APAC. Foto: Paul Wennerholm

Tekniksamarbetet kommer att underlätta hantering av insulin för personer med diabetes och deras vårdgivare på marknader utanför USA, genom integration av Lillys Tempo Pen™ och Tempo Smart Button™ (för närvarande i sen utvecklingsfas) med Glookos plattform.

Glookos plattformar är kompatibla med över 95 procent av globalt existerande, tekniska lösningar för diabeteskontroll, och samarbetet med Lilly utökar användningen av Glookos plattform för distansövervakning av patienter och hantering av patientdata.

Genom att plattformen är kompatibel med majoriteten av tillgängliga diabeteshjälpmedel ger detta patienter och deras vårdgivare större valfrihet att hantera sin vård.

Tempo Pen är en förbättrad version av Lillys nuvarande förfyllda insulinpenna för engångsbruk som Tempo Smart Button (med väntande CE-märkning) fäster vid. Genom detta nya avtal kommer Tempo Smart Button att kopplas ihop med Glookos programvara för att underlätta integrationen av personliga sjukvårdsdata från Tempo Pen, så att den kan ses och analyseras tillsammans med andra relevanta data från andra enheter såsom fitness trackers och appar för att dokumentera födointag. Därmed kan den integrerade informationen som finns tillgänglig i Glookos plattform, ge vägledning och förbättra standarden på diabetesvården.

”Lilly är en värdefull partner för Glooko och vi är glada över att samarbeta med dem i denna viktiga lansering inom digital hälsa”, säger Russ Johannesson, VD för Glooko. “Studier har visat att när uppkopplade produkter för behandling med insulin synkroniseras med applikationer inom digital hälsa förbättrar det livskvalitén för personer som lever med diabetes. Vi är glada över att fortsätta utöka tillgängligheten av vår lösning och ser fram emot att hjälpa fler människor att hantera sin diabetes genom våra innovativa produkter.”

Lilly siktar på att få CE-märkning för Tempo Smart Button senare under 2021 och kommer att lansera Tempo Pen och Tempo Smart Button med Glookos plattform efter denna certifiering.

”Vi är glada över att arbeta tillsammans med Glooko i vårt engagemang för att förbättra patientnyttan inom diabetes genom att sammanföra medicinska och digitala lösningar till fördel för det globala diabetessamfundet”, säger Marie Schiller, Vice President of Product Development for Connected Care and Insulins på Lilly. ”Dokumentationen av insulindoseringen är ofta en ofullständig komponent när det kommer till hanteringen av diabetespusslet för personer som använder insulinpennor och noterar sina doser manuellt. Genom att integrera data från uppkopplade insulinpennor med digitala plattformar som bygger på globalt kompatibel programvara strävar vi efter att ge beslutsstöd till personer med diabetes och deras vårdgivare genom korrekt datainsamling i realtid.”

Glooko är världsledande inom hantering av diabetespatienters data med över 32 miljarder insamlande datapunkter. Genom att addera Lillys uppkopplade insulinpennor på nya marknader globalt kommer denna datamängd att expandera ytterligare, något som kommer att gynna vårdgivare och kliniska forskare runt om i världen, via tillgång till real world data som kan tillämpas för studier av förbättrad terapi för patienter med kroniska tillstånd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>