Goda resultat i Synartros prekliniska utveckling av SYN321
Hem TEKNIK Goda resultat i Synartros prekliniska utveckling av SYN321

Goda resultat i Synartros prekliniska utveckling av SYN321

Publicerat av: Redaktionen

Synartro, som utvecklar ett nytt läkemedel för behandling av artros, meddelar att de inledande toxikologi- och säkerhetsstudierna för läkemedelskandidaten SYN321 har genomförts med goda resultat.

Utvecklingsarbetet fortsätter därmed för att påbörja klinisk prövning under 2022.

Goda resultat i Synartros prekliniska utveckling av SYN321SYN321 är en läkemedelskandidat för behandling av knäartros, baserad på de två välkända substanserna diklofenak och hyaluronsyra, vilka binds samman med Synartros unika teknologi (linker).

De prekliniska studierna som genomförs i samarbete med kontraktsforskningsbolaget Accelera beräknas vara slutförda under första kvartalet 2022. De första testerna i programmet har genomförts med goda resultat och de pågående samt kommande studierna fortgår enligt tidigare kommunicerad tidsplan.

”De initiala resultaten från programmet med säkerhetsstudier är bra, så vi kan fortsätta utvecklingen av SYN321 i gott tempo. Vi arbetar nu parallellt med övriga delar inför den kliniska prövningsansökan och ser fram emot att ta de återstående stegen för att därefter kunna initiera den första kliniska studien i människa under 2022”, säger Synartros vd Mia Brundin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>