Göran Lobell ny utvecklingschef på Pulsen Omsorg

I juni börjar Göran Lobell som ny utvecklingschef på Pulsen Omsorg.

Göran Lobell ny utvecklingschef på Pulsen Omsorg 1Med lång erfarenhet av att leda utvecklingsorganisationer, på bland andra ICA och Ericsson, kommer hans fokus vara att skapa en avdelning som ständigt utvecklas och håller sig relevant både för medarbetarna och för kunderna.

Pulsen Omsorg levererar lösningar och tjänster för kommunal och privat vård och omsorg. Tjänsten Combine används idag inom socialtjänsten i mer än 40 av Sveriges kommuner. För att kunna skapa bra lösningar som hjälper kunderna består företaget ungefär till hälften av drivna utvecklare och tekniker, och till hälften av socionomer med god verksamhetskunskap om kundernas vardag.

Göran Lobell kommer ansvara för den 35 personer starka utvecklingsorganisationen på Pulsen Omsorg och för bolagets externa utvecklingsteam. Ambitionen är att skapa rätt förutsättningar för utvecklingsteamen genom ett tekniskt ledarskap, och att göra Pulsen till en ännu mer attraktiv arbetsplats för de bästa utvecklarna i Boråsområdet.

Göran Lobell kommer närmast från rollen som chef över ICA Sveriges utvecklingsorganisation i Borås, där han ansvarade för system kring livsmedelsjättens lojalitets- och bonussystem med hjälp av både etablerade lösningar och innovativa appar. Dessförinnan var han på Ericsson i Borås där han utvecklade mjukvaruorganisationen från en lokal produktionsenhet till att vara en leverantör av lösningar till hela Ericsson.

– Göran passar mycket bra in i Pulsens ambition att bli det självklara valet för medarbetare i Borås som vill arbeta med mjukvaruutveckling. Hans erfarenhet från att leda stora utvecklingsorganisationer och hans tekniska bakgrund, tillsammans med en vilja att ständigt utvecklas och förändras, är egenskaper som våra medarbetare och kunder kommer märka skillnad i, säger Klaes Göransson, VD på Pulsen Omsorg.