Hem Nyheter Gratis blodsockerkoll på blodsockerkollen.nu

Gratis blodsockerkoll på blodsockerkollen.nu

Publicerat av: Redaktionen

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige har någon form av diabetes.

Gratis blodsockerkoll på blodsockerkollen.nu 3Cirka 85-90 procent har typ 2-diabetes där cirka 150 000 går runt i Sverige utan att veta om att de har sjukdomen. Därför har vi på Diabetes Wellness Sverige startat upp blodsockerkollen.nu, med gratis blodsockerkoll, där du har möjlighet att se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes. Gå in på blodsockerkollen.nu och se var vi kommer att vara nästa gång.

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna där närmare 500 000 personer i Sverige har någon form av diabetes. De allra flesta, 85-90 procent har typ 2-diabetes, som ökar mest. Levnadsvanor och ärftlighet är några av orsakerna till att man drabbas av diabetes typ 2. Risken ökar även med åldern samt om du är överviktig, lider av bukfetma, är stillasittande eller rökare. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes. I Sverige beräknas över 600 000 personer ha diabetes år 2030 om inte utvecklingen bryts.

Men många vet inte ens om att de har sjukdomen där 150 000 går runt med diabetes utan att veta om det. Nu har du möjlighet att testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2.

De närmaste tillfällena för gratis blodsockerkoll är vid:

– Ringen centrum, Stockholm, onsdag den 16 oktober,
– Skrapan köpcentrum, Stockholm, 24 och 25 oktober
– Hovet, Stockholm, 29 oktober

– Genom att erbjuda kostnadsfri blodsockerkoll kan vi fånga upp personer som ligger i riskzonen för typ 2-diabetes. Vi kan ge råd om vad man kan göra för att minska risken för att drabbas av sjukdomen eller hänvisa till sjukvården om det skulle behövas. Vid tidigare tillfällen har vi hänvisat cirka tio procent att uppsöka sin vårdcentral, så behovet finns. Vi har märkt att det har varit mycket uppskattat att få möjligheten att kunna testa sitt blodsocker och att hålla koll på sin hälsa. Genom att erbjuda gratis blodsockerkoll vill vi öka medvetenheten om diabetes och kunna hjälpa personer som eventuellt ligger i riskzonen genom att sprida information om hur man kan förebygga att få typ 2-diabetes genom att leva ett sundare liv gällande kost, vikt och motion, säger Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

I dag är det många som har förhöjt blodsocker utan att veta om det. Att konstant ha för högt blodsocker är skadligt för kroppen och innebär en risk att utveckla diabetes. Genom att förändra kost- och motionsvanor går det att minska risken för typ 2-diabetes. Ju tidigare det upptäcks, desto tidigare kan man åtgärda det samt minska risken för sjukdomen. Syftet med blodsockertesterna är att hjälpa människor att i tidigt skede upptäcka att de eventuellt har diabetes eller om de ligger i riskzonen för att utveckla sjukdomen.
Diabetes Wellness Sverige’s sjuksköterska kommer finnas på plats för att utföra gratis blodsockerkoll och svara på dina frågor om diabetes. Ta möjligheten och se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes.

Kommande blodsockerkoller:

16 oktober, Ringen centrum, kl 11-16
24 och 25 oktober, Skrapan köpcentrum, kl 11-16.
29 oktober, Hovet, från kl 17.30-
6 november, Västermalmsgallerian, kl 11-16
14 november, NK, kl 11-15
20 november, Jakobsbergs centrum, kl 11-16
27 november, Sollentuna centrum, kl 11-16
4 december, Farsta centrum, kl 11-16

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>