GuineaPig’s digitala hälsoplattform matchar din hälsoprofil med rätt träning
Hem TEKNIK GuineaPig’s digitala hälsoplattform matchar din hälsoprofil med rätt träning

GuineaPig’s digitala hälsoplattform matchar din hälsoprofil med rätt träning

Publicerat av: Redaktionen

Är du i behov av att förbättra och förändra din hälsa, men inte vet var du skall börja? Kör du samma träningsprogram vecka in och vecka ut? Svårt att hitta rätt i gymdjungeln?

GuineaPig's digitala hälsoplattform matchar din hälsoprofil med rätt träning 1

GuineaPig skapar morgondagens digitala hälsoplattform. På bild: grundarna Anton Bolmstedt Svanqvist och Elias Svensson. Foto: Chalmers Ventures

Då är det dags för dig att möta GuineaPig, helt nya in i Chalmers Ventures Acceleratorprogram. Ett bolag som redan hunnit landa kunder som Friskis & Svettis och Worldclass.

Försökskaniner, digitalisering och kontroll över din hälsa

GuineaPig är en ny heltäckande digital plattform för träning och hälsa. Och som namnet antyder (Guinea pig är engelska för svenskans försökskanin) handlar det om att få människor om att våga försöka hitta nya vägar till bättre hälsa.

På sajten skapar kunden en profil och baserat på profilens information så matchas erbjudanden inom träning och hälsa. Plattformen guidar kunden till smartare val, nya insikter och fördjupad kunskap om hälsa.

En av grundarna till sajten, Anton Bolmstedt Svanqvist, säger:

-Jag har själv arbetat inom gym och fitness-branschen. Jag upplever att det finns en stor potential i att branschen får hjälp med framförallt försäljning av medlemskap. Plattformen gör det möjligt för gymmen att helt fokusera på det de är bäst på – träning.

Antons partner och medgrundare Elias Svensson fortsätter:

-Vi har skapat en efterlängtad och välbehövd samlingsplats för de som älskar träning och vill förbättra sin hälsa. Här kan du skapa en egen profil och få erbjudanden som under en längre tid kan hjälpa dem att tracka träning och hälsa. När man väljer träning online, så är det viktigt att inse att man köper en tjänst. Även om det handlar ett medlemskap förväntar man sig självklart ett resultat. Genom sajten kan du göra ett brett urval från noggrann research.

Låter kundens hälsobehov styra träningsvalet

Idag går många till det gym som ligger närmast. Ofta gör man det enkelt och väljer sedan någon av de personliga tränare det finns att välja på just det gymmet. Något som GuineaPig menar kan förbättras.

-Träning handlar om individen, fortsätter Anton. Att få hjälp i sin träning handlar om samarbete och kemi. Plattformen gör det enklare att inom kort istället bli matchad med just den personliga tränare du behöver utifrån dina hälsobehov.

Accelerator och pilotprojekt med personliga tränare

Grundarna Anton och Elias brinner båda för att hjälpa människor att förbättra sin hälsa. Nu står bolaget inför ett spännande pilotprojekt som inkluderar andra med samma intresse.

-Tillsammans med Chalmers Ventures och Acceleratorprogrammet kan vi tillsammans skapa många möjligheter. Vi arbetar just nu på ett pilotprojekt som handlar om att fånga upp de hundratals personliga tränare som redan arbetar online idag. Vi ser en stor potential och självklarhet i att de också skall finnas på sajten inom kort – just för att individen skall kunna välja träning utefter sig själv.

När man köper träning online så är det viktigt att förstå att man inte bara köper ett medlemskap, utan också en tjänst där man förväntar sig ett resultat. Genom sajten kan kunden göra ett brett urval utifrån noggrann research. Sedan menar grundarna att det bara finns en väg att gå – det är att våga testa – likt en guinea pig.

-Det skall bli spännande att accelerera utvecklingen av plattformen tillsammans med Chalmers Ventures som partner. Det ger oss starka tekniska konkurrensfördelar till att utveckla och att själva våga gå vidare med idéer som inte hade varit möjligt annars, säger Elias.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>