Hem NYHETER Han är årets läkarhandledare i Skellefteå

Han är årets läkarhandledare i Skellefteå

Publicerat av: Redaktionen

Sex läkare var nominerade till Handledarpriset 2019 när det för tjugonde gången i ordningen delades ut på Skellefteå lasarett den 12 december.

Han är årets läkarhandledare i Skellefteå 2

Läkaren Martin Windling är årets handledare 2019 i Skellefteå. Foto: Per Strömbro/Region Västerbotten

Vinnaren är Martin Windling vid medicinkliniken.

– Jag är jättehedrad och ska jobba för att AT-läkare även fortsättningsvis ska ha det bra här i Skellefteå, säger han.

I nomineringstexten, som är skriven av en AT-läkare, står bland annat: ”Jag känner att jag blivit mer förberedd inför den framtida uppgiften att ta egna beslut genom att samarbeta med honom. Att han utöver detta alltid är trevlig, tar sig tid för samtal och är en kunskapsmaskin är ju också bra såklart.”

– Att någon tycker att jag gör någonting bra är förstås väldigt värmande. Det är en bekräftelse som gör att jag känner mig stärkt i att fortsätta på samma sätt, säger Martin Windling och fortsätter:

– Det är viktigt att ge AT-läkare rum och plats, inte bara servera färdiga svar. Att hitta förmågan att göra rätt bedömningar och att ta beslut går bara via träning.

Det är tredje gången Martin Windling nominerats till priset. Ändå är han förvånad över att stå som vinnare.

– Det är i hård konkurrens med många välmeriterade läkare och jag trodde nog att jag var för ung för att förtjäna det.

Martin Windling är 40 år och kom från Härnösand till Skellefteå lasarett och medicinkliniken för tio år sedan. Han är inriktad mot endokrina sjukdomar och diabetes.

Om priset:
Priset Årets handledare delas ut för att uppmärksamma den professionella läkarhandledning som finns i Skellefteåområdet. Inför ceremonin har AT- och ST-läkare fritt nominerat kandidater till utmärkelsen. Vinnaren utses av studierektorerna för AT- och ST-utbildningen i samråd med Sveriges yngre läkares förening, Sylf. Priset består av blommor, diplom och ett presentkort.

– Priset ska ses som en stimulans till utveckling av handledning av underläkare. Grunderna för bedömningen är bland annat att medverka till en hög nöjdhet hos AT och ST-läkare men även att aktivt bidra till en god arbetsmiljö och utveckling samt att vara en god pedagogisk förebild, säger Mona Burman, HR-konsult och ledamot i vinnarkommittén.

Övriga nominerade:
Katarina Holmberg, Byske hälsocentral
Lisa Forsgren, medicinkliniken
Annika Larsson, Morö Backe hälsocentral
Ibrahim Kebire, Heimdalls hälsocentral
Anna Avander, Morö Backe hälsocentral

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>