HANZA fördjupar affären med Getinge

Tillverkningsstrategen HANZA Holding AB (publ) utvecklar samarbetet med medicinteknikföretaget Getinge genom tillverkning av monterade mekanikdetaljer till bolagets ventilatorer och anestesimaskiner.

HANZA fördjupar affären med Getinge 1
Thomas Lindström, Senior Vice President, Head of Business Solutions på HANZA

Den nya affären har ett årligt värde om ca. 20 MSEK.

-Vi har ett bra samarbete med HANZA där de har blivit en viktig partner inom mekanikområdet för Getinge, säger Charlotta Elgström, Inköpschef på Getinge.

Getinge är en global leverantör av innovativa lösningar för operationssalar, intensivvårdsenheter, sterilcentraler samt företag och institutioner inom Life Science-området. Getinge har över 10 000 medarbetare och bedriver verksamhet i fler än 40 länder.

Som tidigare meddelats, har HANZA tecknat ett avtal med Getinge för tillverkning av komponenter och system till medicintekniska produkter. Den nya affären omfattar monterade mekaniksystem och kompletterar den befintliga affären som HANZA har med Getinge. Produktionen väntas starta omgående och vara i full drift under sista kvartalet 2019.

– Den utökade samarbetet med Getinge är ytterligare ett kvitto på vår starka affärsmodell, säger Thomas Lindström, Senior Vice President, Head of Business Solutions på HANZA. Fler och fler produktbolag ser hur vi skapar värde genom att effektivisera tillverkningsindustrin med fokus på flexibilitet, totalkostnad och miljöpåverkan.