Mobilexperterna hos operatören Tre har tittat in i framtiden och sammanfattat de bästa och största trenderna som kommer starkt under 2017.  Här är de största mobiltrenderna att hålla koll på under 2017 2

Mobiltelefonerna fortsätter att utmärkas av en snabb utveckling och nya innovationer. De påbyggnadsbara modulära mobilerna är den största innovationen på länge inom mobilfronten och kommer att fortsätta bredda mobilens användningsfunktion. Inför det nya året har mobiloperatören Tres avdelning som ansvarar för mobiler, surfplattor och tillbehör tittat in i spåkulan och listat de 6 viktigaste mobiltrenderna som kommer slå igenom på bred front hos mobilanvändarna under 2017.

1. Modulära mobiler

Detta är den största innovationen på mobilfronten på länge. Under 2017 kommer det bli vanligare att köpa påbyggnadsmoduler till sin mobil och anpassa den efter eget behov, exempelvis med en proffskamera, en projektor eller en stark högtalare. Ett exempel på detta är mobilen Moto Z som kan byggas på med en Hasselbladkamera. Här finns det potential för många olika moduler i framtiden.

2. Virtual Reality på bred front

Virtual Reality (VR) kommer fortsätta växa och bli mycket större än vad det är idag. En del framtidsspanare tror att VR kan förändra våra liv lika drastiskt som smartphones och datorer gjorde tidigare. Idag används VR mest till spel och underhållning men i framtiden kommer det även att bli stort inom sjukvård, kognitiv beteendeterapi och utbildning.

3. Augmentet Reality (förstärkt verklighet)

Augmentet Reality (AR), som innebär att man förstärker verkligheten, blev populärt redan under förra sommaren med Pokémon Go där mobilanvändarna går runt och letar efter visuella varelser som endast syns på mobilskärmen. AR kommer att växa snabbt och fler aktörer kommer att hoppa på tåget. Vi kommer under året se nya appar men också nya produkter som exempelvis Microsofts nya glasögon, Hololens.

4. Skarpare mobilskärmar

Bättre upplösning på kommande mobilskärmar som kommer bjuda på en bättre upplevelse när du tittar på video i mobilen. Sony Z5 Premium som släpptes redan under hösten 2015 var den första mobilen med 4K-skärm som lanserades i Sverige. Detta år kommer att följas av fler mobiler med 4K-skärm, vilket gör att du kan titta på bilder och videor med otroligt bra kvalitet och detaljrikedom.

5. Bättre mobilkameror

Mobilkamerorna blir allt viktigare och kommer fortsätta att förbättras. Bättre mobilkameror är också en viktig förutsättning för att upplevelsen och utvecklingen inom AR ska bli så bra som möjligt. Flera mobiltillverkare gör nu samarbeten med olika kameratillverkare. Två exempel på sådana samarbeten är Huawei och Leica samt Moto Z och Hasselblad.

6. Nya mobilmärken

Vi kommer troligtvis se nya spelare på mobilmarknaden under 2017. Fler kommer att inspireras av Huawei som har gjort ett framgångsrikt intåg som mobiltillverkare med sina mobiler Honor 8 och P9