Healthtech-bolag öppnar ny klinik för precisionshälsa i Malmö
Hem HÄLSA Healthtech-bolag öppnar nu en ny klinik för precisionshälsa i Malmö

Healthtech-bolag öppnar nu en ny klinik för precisionshälsa i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Nu öppnar healthtech-bolaget Funmed en helt ny typ av läkarklinik i Malmö.

Med hjälp av så kallad precisionshälsa går läkare på djupet i varje enskild persons hälsodata och biokemi.

Healthtech-bolag öppnar ny klinik för precisionshälsa i Malmö

Dr Peter Martin, grundare av Funmed och läkare Ann Gillberg

Kliniken vänder sig både till dem som i dag vill optimera sin hälsa och till de som är kroniskt sjuka och inte alltid får hjälp inom den traditionella vården.

– Vi jobbar på ett helt nytt sätt och ser till hela människan. Vi går på djupet i varje enskilds persons hälsodata och skräddarsyr behandlingar. Vi finns i Malmö, Stockholm, Göteborg och Halmstad och har redan hjälpt över 2 000 patienter, säger Peter Martin, läkare och grundare av Funmed.

Funmed lägger ett tusenbitarspussel kring varje patient där alla får svara på 300 frågor om sin livsstil och sin hälsa. Sedan kartläggs 300 olika labbvärden som mäter bland annat urin, blod och tarmflora. Metoden är datadriven och med hjälp av AI hittas samband och mellan olika mätvärden och den samlade erfarenheter från alla patienter.

Precisionshälsa är en modern medicinsk inriktning som ger oss möjlighet att arbeta datadrivet för att förebygga, diagnostisera och behandla med extra hög precision. På Funmed har vi levererat precisionshälsa sedan 2014, på funktionsmedicinsk grund, med fokus på kost, näring, tarmflora och livsstil. Precisionshälsa är fortfarande ett nytt men mycket snabbt växande område som flyttar fokus från sjukdom och symtomdämpning till hälsa och prevention, och från medelvärden på gruppnivå till ett individualiserat, orsaksorienterat synsätt med patienten i centrum.

På Funmeds klinik på S:t Johannesgatan i Malmö finns 2 läkare, 2 hälsocoacher och 1 sjuksköterska.

– Vår vision är att minska lidande och att alla människor ska uppnå livslång hälsa och leva ett så fullt och friskt liv som möjligt. Vi vill gå ifrån att bota och lindra sjukdomar idag till att förhindra att de uppkommer imorgon. Och vi har sett att vårt arbete ger resultat. Det känns nu väldigt fint att kunna erbjuda Skåne och Malmö våra tjänster, säger Ann Gillberg, läkare på kliniken i Malmö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>