Hjärt-Lungfonden sprider Almedalens hetaste hjärtefrågor
Hem EVENEMANG Hjärt-Lungfonden sprider Almedalens hetaste hjärtefrågor

Hjärt-Lungfonden sprider Almedalens hetaste hjärtefrågor

Publicerat av: Redaktionen

Lär dig att rädda liv och få uppmärksamhet för din egen hjärtefråga.

Det lovar Hjärt-Lungfondens Almedalenkampanj, som lyfter vikten av mer kunskap om hjärt-lungräddning (HLR) genom att upplåta sina egna kanaler, och

hjärt

Veckans hetaste #hjärtefråga får en plats här

levande annonspelare, till andras budskap under veckan.

 

Av de 10 000 svenskar som drabbas av plötsligt hjärtstopp varje år överlever endast 550. Forskningen visar att om man får hjälp med HLR och en hjärtstartare inom 3 minuter ökar chansen att överleva drastiskt. Hjärt-Lungfonden erbjuder därför ett win win-forum för viktiga hjärtefrågor under Almedalsveckan: lär dig rädda liv och få uppmärksamhet för din egen hjärtefråga.

– Att lära sig hjärt-lungräddning tar inte lång tid, men vi vet hur mycket som ska hinnas med under Almedalsveckan. Vi hoppas att vi genom att lyfta andras budskap kan skapa intresse för vår egen livsviktiga hjärtefråga, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare, Hjärt-Lungfonden.

Om plötsligt hjärtstopp

– Varje år drabbas 10 000 svenskar av hjärtstopp men bara 550 överlever.
– Den som får hjärt-lungräddning i väntan på ambulansen har mer än dubbelt så stor chans att överleva, därför är allmänhetens insats avgörande.
– För att kunna rädda fler liv behövs det mer forskning kring hjärtstopp, fler hjärtstartare i samhället och fler som kan HLR.
– Vid plötsligt hjärtstopp, larma 112, påbörja hjärt-lungräddning och använd en hjärtstartare om sådan finns.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>