Hem NYHETER Högskolan toppar nationell ranking

Högskolan toppar nationell ranking

Publicerat av: Redaktionen

I sin årliga VFU-rapport ger Vårdförbundet Student Högskolan Kristianstad bäst betyg av alla svenska lärosäten och utsåg i måndags högskolan till vinnare av VFU-rankingen 2019.

Högskolan toppar nationell ranking 2

Anneli Orrung Wallin, programområdesansvarig för Sjuksköterskeprogrammet.

Detta efter alla studenter som läser till sjuksköterska, röntgensjuksköterska och biomedicinsk analytiker tyckt till om sin verksamhetsförlagda utbildning, VFU.

I måndags presenterade Vårdförbundet Student vinnaren av sin VFU-ranking för 2019, tillsammans med valda utdrag ur sin årliga VFU-rapport som offentliggörs i slutet av juni. Vinnare, trots avsaknad av röntgensjuksköterskestudenter, är Högskolan Kristianstad.

Även om VFU-rapporten ännu inte presenterats förklarades den i grova drag av Vårdförbundet Students ordförande i måndags.

– Vi ser att studenterna är positivt inställda och generellt nöjda med sin VFU, konstaterar Sophia Godau när hon presenterade valda delar av rapporten.

På frågan om vilket sammanfattande betyg studenterna vill ge sina VFU-placeringar har nästan 54 procent svarat att de är benägna att ge betyget ”mycket bra”, vilket Högskolan Kristianstads sjuksköterskestudenter och BMA-studenter tenderar att ha gjort.

– Huvudanledningen till fina betyget är nog att vi erbjuder en längre och sammanhängande VFU där studenterna kan vara på samma ställe och hinner komma in i sin roll och rutinerna på arbetsplatsen. På så sätt blir de självständigare och får lättare att ta egna initiativ. Sedan utbildar vi många handledare i våra handledarkurser också och det kan också vara en bidragande orsak, säger Anneli Orrung Wallin, programområdesansvarig för Sjuksköterskeprogrammet.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla vår VFU för studenterna som läser till biomedicinsk analytiker. Vi ökar antalet VFU-placeringar på andra orter och inom olika typer av verksamheter för att anpassa den till studenternas önskemål och vad som är praktiskt för dem vad gäller avstånd. Många av våra studenter väljer att göra sin VFU på sin hemort, så placeringarna kan sträcka sig från Ystad till Östersund, berättar Helena Tassidis, programområdesansvarig och ansvarig för VFU för Biomedicinska analytikerprogrammet.

– Vi är väldigt glada och stolta över vår utbildning och våra studenter, fortsätter Helena. Detta ser vi även som en bekräftelse på det goda samarbetet vi har med chefer, verksamhetsföreträdare, handledare och samordnare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>