Holländskt sjukhus beställer Sectras IT-lösning för granskning av medicinska bilder
Hem NYHETERIT-LÖSNING Holländskt sjukhus beställer Sectras IT-lösning för granskning av medicinska bilder

Holländskt sjukhus beställer Sectras IT-lösning för granskning av medicinska bilder

Publicerat av: Redaktionen

Det holländska sjukhuset Isala Hospital skriver tioårigt avtal med Sectra  gällande IT-lösning för granskning av medicinska bilder.

Holländskt sjukhus beställer Sectras IT-lösning för granskning av medicinska bilder 2Isala Hospital består av två sjukhus och Sectras lösning ger läkarna tillgång till medicinska bilder oavsett på vilket av sjukhusen de aktuella och tidigare bilderna är tagna. Den gemensamma lösningen gör det möjligt att effektivare dela resurser mellan de två sjukhusen.

Isala Hospitals två sjukhus ligger i de holländska städerna Zwolle och Meppel, och Sectras lösning kommer att ersätta de två befintliga systemen. Bilder från cirka 400 000 undersökningar kommer årligen att granskas med hjälp av lösningen.

– Den gemensamma lösningen från Sectra gör att information följer patienten istället för tvärtom.  Sectras höga systemtillgänglighet är en annan viktig faktor för oss i valet av leverantör och är en nyckel i arbetet att ge en effektiv sjukvård, säger Roel Venema, styrelseledamot, Isala Hospital.

Sectras helhetslösning för hantering av medicinska bilder
Lösningen som Isala Hospitals har beställt är en del av Sectras helhetslösning för hantering av medicinska bilder. Helhetslösningen är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna; radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett enkelt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Detta utan stora investeringar eller utbyte av redan befintliga komponenter.

Träffa Sectra på ECR 2017
Sectras helhetslösning för hantering av medicinska bilder kommer att visas på branschmässan ECR i Wien, 2-5 mars. Läs mer om Sectra på ECR och boka ett möte på www.sectra.se/ecr .

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>