Hövding säkrast huvudskydd enligt stort franskt cykelhjälmstest
Hem NYHETER Hövding säkrast huvudskydd enligt stort franskt cykelhjälmstest

Hövding säkrast huvudskydd enligt stort franskt cykelhjälmstest

Publicerat av: Redaktionen

Ingen cykelhjälm har någonsin skyddat så bra som Hövding i de omfattande cykelhjälmstester som det oberoende franska testinstitutet Certimoov genomfört på Universitetet i Strasbourg.

Hövding säkrast huvudskydd enligt stort franskt cykelhjälmstest

Den svenska innovationen Hövdings airbag för cyklister visar på överlägsen skyddsförmåga och minskar risken för hjärnskador drastiskt, enligt rapporten.

– Det är fantastiskt att ett oberoende testinstitut med omfattande vetenskapliga tester, återigen visar Hövdings överlägsna skydd vid cykelolyckor. Hövding har med sin airbag ett unikt skydd som omsluter huvudet på ett sätt och ger ett skydd som ingen annan har, säger Hövdings CTO, Heino Wendelrup.

Certimoov är resultatet av årtionde av forskning som har ägnats åt olycksfall på cyklar och motorcyklar, och med studier i vad som sker vid huvudtrauma. Forskare har utvecklat ett testprotokoll för att objektivt testa hjälmarnas skyddsförmåga under realistiska former som liknar verkligheten så mycket som möjligt.

Under alla tester de genomfört under åren har ingen cykelhjälm visat på så bra skyddsförmåga som Hövding visade i de senaste testerna genomförda på Universitetet i Strasbourg. 47 hjälmar för vuxna testades och i testrapporten skriver de så här:

”Resultaten visar att Hövdings skyddssystem har en hög skyddsförmåga med ett betyg på 4,5 stjärnor, de bästa övriga hjälmar som testades kom upp till 4 stjärnor. Intressant är att Hövding även skyddar ordentligt under sidoslag och under sned påverkan som leder till rotation. Det framstår tydligt att Hövdings skydd minskar risken för hjärnskador väsentligt vid alla olika slagförhållanden. Vid sneda islag är riskminskningen till och med drastisk.”

Två viktiga saker framgår av testrapporten.

  • Hövding skyddar nackpartiet och bakre delen av huvudet på ett optimalt sätt.
  • Airbagens skydd mot hjärnskador är bättre än någon annan hjälm som testinstitutet testat under alla år.

Europeisk standard har godkänt eller inte godkänt en hjälm, men Certimoov har gått längre genom att klassificera hjälmar efter deras säkerhetsnivå med stjärnor från 0 till 5 och utvecklat sitt test för att även se hur hjälmen klarar rotationsvåld, som är en stor fara för hjärnan vid cykelolyckor. Certimoovs tester återskapar sneda islag och deras effekter vid olycka. De använder dessutom en hjärnmodell för att mäta effekten på hjärnan vid en kollision.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>