Huawei välkomnar tredjepartsappar för sina wearables – populär europeisk träningsapp först ut
Hem HÄLSA Huawei välkomnar tredjepartsappar för sina wearables – populär europeisk träningsapp först ut

Huawei välkomnar tredjepartsappar för sina wearables – populär europeisk träningsapp först ut

Publicerat av: Redaktionen

Huawei öppnar nu för tredjepartsappar i företagets smarta bärbara enheter, så kallade wearables.

Huawei välkomnar tredjepartsappar för sina wearables – populär europeisk träningsapp först ut

Träningsappen Fitify blir den första europeiska appen som kommer att finnas med som en funktion i Huawies smarta sportklocka, Watch GT2 Pro.

Med hjälp av appen kan användaren träna hemma utan någon speciell utrustning med endast kroppen som redskap. Fitify kommer även att finnas tillgänglig som app i Huawei AppGallery.

För första gången tar en apputvecklare från Europa plats som funktion i Huaweis wearables. En tydlig milstolpe i företages utveckling inom segmentet. Tidigare har till exempel smarta sportklockor från Huawei haft alla appar förinstallerade men efter introduktionen av Huawei Watch GT2 Pro i september förra året är företaget nu öppna för apputveckling från tredje part. Genom att välkomna Fitify till Huawei visar också företaget sin ambition att arbeta med utvecklare av funktioner och appar gällande sin wearables-portfölj. Huawei siktar på att leverera en så kallad one-stop-shop, vilket innebär ett komplett stöd till alla innehållsleverantörer. Det betyder att Huawei ska stödja hela processen från idé, utveckling och distribution till drift och analys.

Fitify kombinerar fysioterapi och idrottsvetenskap med AI och data för att ge användaren en personlig träningsupplevelse genom sina mobila enheter och wearables. Appen har en databas med över 900 övningar, den största i AppGallery, och totalt har 200 miljoner träningsprogram slutförts. Appen hjälper fler än 10 miljoner användare i över 170 länder och på 18 olika språk. Appen ger återkoppling efter varje träningspass och kombinerar den informationen med en AI-tränare som hjälper till att optimera resultaten.

– Vi har en stark ledande position inom det spännande wearables-området. Tredje kvartalet 2020 sålde vi 10,7 miljoner enheter globalt och växte 88,1 procent jämfört med 2019 vilket gav en marknadsandel på 19,5 procent.Genom att göra Fitify till vår debutapp från tredje part för våra wearables hoppas vi att andra apputvecklare får upp ögonen för att bli en del av vårt ekosystem. Det finns en stor efterfrågan för våra wearables och som apputvecklare kan man då dra nytta av att vara en del av Huawei AppGallery och det bärbara ekosystemet, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group.

I sitt partnerskap med Huawei har Fitify motiverats av att snabbt kunna öka antalet användare globalt och att utnyttja potentialen i Huaweis wearables.

– Att lansera Fitify i Huaweis appbutik, AppGallery, är en milstolpe för oss. Vi ser en väldigt stor potential i att nå en växande publik av Huawei-användare och ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Martin Mazanec, vd på Fitify.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>