Huaweis nya hälsolabb i Europa stärker globala ambitioner för forskning inom hälsa och träning
Hem PRODUKTNYTTHUAWEI Huaweis nya hälsolabb i Europa stärker globala ambitioner för forskning inom hälsa och träning

Huaweis nya hälsolabb i Europa stärker globala ambitioner för forskning inom hälsa och träning

Publicerat av: Redaktionen

Huawei öppnade idag ett nytt HUAWEI Health Lab i Helsingfors, Finland.

Utrustat med toppmodern testutrustning verkar laboratoriet som forskningsplattform för Huaweis hälso- och träningssektor.

Med nästan 1000 kvadratmeter yta är laboratoriet utrustat med ett varierat utbud av träningsverktyg i världsklass som täcker över 20 olika sportkategorier.

Det kommer verka som en öppen forskningsplattform för teknisk forskning för sport och träningsalgoritmer under verkliga förhållanden, detektera och verifiera inkommande data, standarder inom FoU samt som inkubator för branschen.

Främjar idrottsvetenskap och hälsoforskning på global nivå

Huawei ser ett växande behov inom hälso- och träningsmarknaden och är dedikerade till djupare forskning inom hälsomätningsalgoritmer genom sin teknik inom wearables. Detta har lett till etableringen av tre hälsolabb globalt sedan 2016: Xi’an och Songshan Lakes i Kina, och nu ett i Helsingfors i Finland.

En Europeisk hälsoundersökning genomförd av IPSOS och Huawei i år, med över 8,000 svarande, visade att en överväldigande del av de svarande (92%) vill förbättra minst en aspekt av deras hälsorelaterade livsstil och endast 50% av de svarande var nöjda med sin fysiska nivå. Huawei fortsätter att investera i FoU inom hälsa och träning för att möta den globalt växande efterfrågan från konsumenter. Finlands hälsolabb är bemannat med ett vetenskapligt forskarteam, som består av 6 PhD’s och 20 experter från 7 olika EU länder. Dessa spänner över flertalet discipliner inom 5 huvudområden – fysiologi, AI, maskininlärning, mjuvarutestning och mjukvaruteknik. Detta säkerställer att varje del av forskningen inom hälsa och träning når de mest avancerade standarder i världen.

Testanläggning för träningssimulering i världsklass

Laboratoriet är byggt för verklighetstrogna miljöer och scenarier inom 5 testområden som täcker mer än 20 sporter och mäter över 200 fysiologiska och biomekaniska indikatorer. De 5 huvudområdena inkluderar en motströmspool, skidsimulator, multifunktionellt löpband, instrumenterat löpband och en öppen gym-yta som möjliggör många variationer av kardiovaskulär träning. Prestandan mäts både med det högavancerade maskineriet och genom användning av Huaweis senaste wearables, så som HUAWEI WATCH GT 4.

Huawei har byggt sin egen motströmspool baserat på professionella standarder vilket säkerställer att simmarens prestation kan bli korrekt bedömd. Poolen är utrustad med dynamiska vattenstrålar som kan producera ett kontrollerbart strömflöde på upp till 350 m/timme och som även tillåter modifiering av vattentemperatur och kvalitet.

Då skidåkning fortsatt är en av de mest populära aktiviteterna i Europa har labbet introducerat en skidsimulator med justerbar fart, lutning och interaktiva rutter och portar. Den är också byggd med sensorer som känner av användarens fart, position, carving-vinklar, krafter och prestationsdata.

Huaweis nya hälsolabb i Europa stärker globala ambitioner för forskning inom hälsa och träningDet multifunktionella löpbandet kan testa löpning, cycling, rullstolsracing mm med farter justerbara upp till 50 km/timme. Löpbandet kan till och med importera GPX data från GPS enheter för att simulera verkliga terränger och rutter vilket ger användare en verklighetstroget scenario som mer exakt mäter deras löpnings/cykel-kapacitet i testet. Kameran detekterar deras prestation vetenskapligt och ger omedelbar återkoppling för teknikförbättring i realtid.

Integration med HUAWEI WATCH GT 4: Huaweis wearable med avancerad hälsomätning

Laboratoriet kommer att utföra sina dagliga forskningstester med Huaweis senaste HUAWEI WATCH GT 4. Med den smarta klockan kommer Huaweis ledande hälso- och träningsmätning användas för att exakt mäta fysiologisk data. Till exempel kan den smarta klockans TruSportsTM vetenskapliga träningsmodell kvantifiera användarens löpningskapacitet, registrera och analysera träningsdata, ge personliga träningsförslag och träningsplaner för att hjälpa användare hålla en hälsosam livsstil.

HUAWEI WATCH GT 4 kommer också användas för att utvärdera mänsklig kardiopulmonell kapacitet (max Ovolym) vilket gör det möjligt för forskarna att utvärdera träningsprestation mer vetenskapligt och även bedöma träningsförmåga mer exakt för att förbättra träningssäkerhet.

I tillägg kan klockans nya Stay Fit-app och Aktivitetsringar ge en bedömning av övergripande rörelse och prestation under träningspass vilket ger en bättre förståelse för energiförbrukning och hjärtfunktion. Med hjälp av den senaste HUAWEI TruSeenTM 5.5+ tekniken ger klockan hög noggrannhet vid beräkning av kaloriförbrukning och vad som behöver tillföras jämfört med vanligt förekommande algoritmer på marknaden.

Samarbete med Europeiska hälsoinstitutioner och forskningsgrupper, inklusive EUs kardiovaskulära hälsostudie

För att på riktigt förbättra konsumenters liv genom innovativa tekniker inom hälsa och träning samarbetar Huawei aktivt med lokala finska institutioner och europeiska experter.

iCARE4CVD är del av IHI (Innovative Health Initiative) programmet som sammanför medicinska och tekniska branscher samt Europeiska Unionen, ett av de mest ambitiösa forskningsinitiativen i området inom artificiell intelligens och kardiovaskulär sjukdom. Huawei är i nuläget den enda tillverkaren inom wearables som deltar i iCARE4CVD, och kommer samleda arbetet med att utveckla metoder för att öka patienters motivation. I tillägg bidrar Huawei med smarta wearables som kan mäta funktioner så som fysisk aktivitet, sömnkvalitet, hjärt- och andningsfunktion 24 timmar om dygnet. Det här projektet skulle kunna ge läkare information som kan förändra hanteringen av kroniska kardiovaskulära sjukdomar. Detta genom att använda wearables för att förbättra screeningtjänsterna för hjärt- och kärlsjukdomar.

Huawei var med och grundade Interlive-konsortiet med 6 europeiska toppuniversitet som har en av de mest vetenskapliga och rigorösa teststandarderna för wearables. Konsortiet strävar efter att utveckla rekommendationer för bästa praxis inom wearables enheter för att mäta direkt och derivativ data. Partnerskapet har ytterligare cementerat tillförlitligheten i Huaweis wearables teknik och kommer att säkerställa den fortsatta vetenskapliga validiteten baserat på fyra standarder: hjärtfrekvens, stegräkning, kaloriförbrukning och VO2 Max (maximalt syreintag).

För närvarande planerar Huawei att bedriva forskningssamarbete med europeiska universitet och hälsocenter för att främja sin forskning om behoven hos funktionshindrade användare. Detta markerar Huaweis steg mot inklusivitet och syftar till att uppmuntra en aktiv livsstil för alla. Genom att förstå hälso- och träningsbehov för rullstolsburna och erbjuda fler lösningar kan användare se fram emot en mer dynamisk prestationsmätningsteknik i Huaweis framtida smarta wearables.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>