Hem NYHETERCANCERVÅRD Hur klarar vi cancervården under pandemin – ett webbinarium om rekommendationer, avvikelser och prioritering

Hur klarar vi cancervården under pandemin – ett webbinarium om rekommendationer, avvikelser och prioritering

Publicerat av: Redaktionen

Webbinariet direktsänds torsdag den 7 maj kl. 15:00 – 16:00.

Hur klarar vi cancervården under pandemin – ett webbinarium om rekommendationer, avvikelser och prioritering 3Cancervården är högt prioriterad även under pandemin och måste fortsätta fungera i så hög grad som möjligt.

Smittrisker och det ansträngda läget inom hälso- och sjukvården kan dock tvinga fram behovet av att göra vissa avsteg från gällande rekommendationer. Sådana avsteg måste i så fall vara noggrant avvägda.

För att vara förberedda för en sådan situation har ett antal nationella vårdprogramgrupper tagit fram särskilda dokument med tillfälliga avvikelser som kan tillämpas utifrån gällande situation.

Tillsammans med ordförande för respektive vårdprogram ska vi presentera och diskutera tillfälliga rekommendationer och prioriteringar som kan bli nödvändiga inom området.

Webbsändning | Hur klarar vi cancervården under pandemin – om rekommendationer kring avvikelser och prioritering

Du som följer sändningen kan ställa frågor och kommentera via en live-chat i sändningen och får svar antingen under sändningen eller i efterhand på webben.

Hela sändningen kan ses i efterhand på cancercentrum.se.

Medverkande

  • Bärbel Jung, tjock- och ändtarmscancer, RCC Sydöst
  • Gunnar Eckerdal, cancerrehabilitering, RCC Väst
  • Jonas Bergh, bröstcancer, RCC Stockholm Gotland
  • Martin Höglund, akut myeloisk leukemi, RCC Uppsala Örebro
  • Mikael Johansson, lungcancer, RCC Norr
  • Sara Kinhult, hjärntumörer, RCC Syd

Källa: Regionala cancercentrum (RCC)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>