Hem NYHETERE-HÄLSA Hur skapar vi trygghet tillsammans i en turbulent tid

Hur skapar vi trygghet tillsammans i en turbulent tid

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 februari 2022 firas 112-dagen runt om i Europa.

Syftet är att öka kunskapen om vårt gemensamma nödnummer och alarmeringskedjan.

SOS Alarm kommer under veckan att genomföra en rad aktiviteter på temat.

Under 112-dagen samlas flera av samhällets trygghets- och säkerhetsaktörer för ett seminarium kring samverkan och den gemensamma larmkedjan. Även i år blir detta ett digitalt evenemang.

Temat för 112-dagen 2022 är ”Hur skapar vi trygghet tillsammans i en turbulent tid?”.

Nästan hälften av den vuxna befolkningen oroar sig över brottsligheten i Sverige, samtidigt som vård och välfärd står i centrum för samhällsdebatten. Hur ser tryggheten ut i dagens samhälle? Vad görs för att skapa en ökad trygghet? Vad kan vi lära av våra europeiska grannländer? Och inte minst: hur kan samverkan mellan frivilliga, civila och samhälleliga resurser bidra till ett tryggare samhälle?

Bland de medverkande finns:

Hur skapar vi trygghet tillsammans i en turbulent tid 3Morgan Johansson, justitie- och inrikesminister.

•Anders Thornberg, rikspolischef

•Magnus Lindgren, generalsekreterare för Stiftelsen Tryggare Sverige

•Anna Nergårdh, läkare och utredare för den statliga utredningen Samordnad utveckling för god och nära vård

•Benoit Vivier, Public Affairs Manager på EENA (The European Emergency Number Association)

•Jana María Guðmundsdóttir, chef för utbildning och kommunikation på 112 Island.

Under 112-dagen kommer även 112-priset att delas ut till aktörer som under 2021 gjort betydande samhällsinsatser för ökad trygghet. Priset delas ut för sjunde året i rad och har de senaste åren delats ut till insatser vid psykisk ohälsa 2020 och explosionen i Linköping 2019 samt sökinsatsen efter 12-åriga Dante 2018.

112-dagen 2022 arrangeras digitalt. Om journalister önskar intervjuer med någon av de medverkande, vänligen kontakta SOS Alarms pressjour på 08-20 53 07, eller press@sosalarm.se

En länk till evenemanget skickas via e-post några dagar innan den 11 februari till dig som anmält dig. Du som anmäler dig efter den 8 februari får länken direkt i mejlet som bekräftar din anmälan.

För program och mer information se sosalarm.se/112dagen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>