Illegala invandrare (papperslösa) ska inte gå före i vaccinationskön
Hem NYHETER Illegala invandrare (papperslösa) ska inte gå före i vaccinationskön

Illegala invandrare (papperslösa) ska inte gå före i vaccinationskön

Publicerat av: Redaktionen

För oss Sverigedemokrater är det oacceptabelt att illegala invandrare går före i vaccinationskön.

Illegala invandrare (papperslösa) ska inte gå före i vaccinationskön

Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med rekommendationer att socialt utsatta grupper bör ingå i fas 3 vaccineringen.

Detta innebär att de går för svenska skattebetalande medborgare som ska vaccineras i fas 4 och inte ingår i någon riskgrupp.

Niclas Nilsson Gruppledare och regionråd kommenterar:

Att illegala invandrare som inte ska befinna sig i landet skulle gå före svenska skattebetalande medborgare är för oss helt oacceptabelt. Vi förutsätter att tjänstemännen i Region Skåne lyssnar på den politiska viljan i denna fråga. Med anledning av regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson uttalande att ”det är moraliskt svårt att försvara att papperslösa ska gå före människor som är svenska medborgare” uppfattar vi att Alliansen har samma ståndpunkt som oss i denna fråga och att det därför finns en politisk majoritet för att inte låta illegala invandrare gå före i vaccinationskön”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>