ImagineCare och Telia Inleder Samarbete
Hem NYHETERE-HÄLSA ImagineCare och Telia Inleder Samarbete

ImagineCare och Telia Inleder Samarbete

Publicerat av: Redaktionen

ImagineCare och Telia inleder samarbete – lanserar gemensamt erbjudande inom hemmonitorering och distansvård för personer med kronisk sjukdom.

ImagineCare och Telia Inleder Samarbete 2ImagineCare, som utvecklar innovativa tjänster inom digital sjukvård, och Telia, inleder ett samarbete för att erbjuda lösningar inom hemmonitorering och vård på distans av personer med kronisk sjukdm. Initialt omfattar samarbetet den svenska marknaden.

– Telia är Sveriges ledande operatör och en perfekt partner för ImagineCare. Tillsammans kan vi kombinera ImagineCares unika lösning med Telias kompetens och marknadsposition för att erbjuda fler patienter, vårdgivare, landsting och kommuner en för dem anpassad, världsledande tjänst, säger David Kruse, VD på ImagineCare.

Med ImagineCares lösning kan personer och patienter enkelt koppla upp sig, kontrollera sina värden med en lättanvänd mätutrustning och dela data i realtid genom en mobilapp. Läkare, sjuksköterskor och hälsocoacher finns tillgängliga för rådgivning via ett call-center drivet av vårdgivaren eller Imaginecare.

För vårdgivaren innebär ett samarbete med ImagineCare en möjlighet till förbättrad interaktion och uppföljning av patienten samtidigt som trycket på vårdcentraler och sjukhus för fysiska besök minskar. ImagineCare har testats sedan hösten 2017 av ett antal vårdgivare och landsting i Sverige.

– Samarbetet med ImagineCare är ett intressant tillskott i den del av Telias portfölj av tjänster inom digital hälsa som är inriktad på att stödja vård på distans och egenvård för patienter med kronisk sjukdom. Dessa patienter saknar idag digitala lösningar samtidigt som deras vård utgör cirka 80 procent av den årliga svenska vårdkostnaden. Med den här lösningen effektiviserar vi vården av multisjuka kroniker, där individen sätts i centrum och blir mer delaktig och engagerad i sin egen vård. Digitala stöd för kontinuerlig vård på distans för kroniskt sjuka är framtiden, säger Nina Bake, Head of Digital Health Telia Division X.

ImagineCares lösning är unik eftersom den har utvecklats baserad på ledande forskning kring beteendeförändring och medicinska riktlinjer, kombinerar automation och hemmätning med personlig kontakt och klinisk expertis.

– Att inte vara bunden till besök på vårdcentral och sjukhus ger en kraftigt ökad livskvalitet. Många upplever också ökat välbefinnande av att själva vara delaktiga i vården och få kontroll över sina värden. Med vår lösning sätts individen i centrum och blir mer delaktig i sin egen vård samtidigt som vårdens personal får bättre verktyg för att stötta patienterna i vardagen, säger David Kruse.

Telia kommer att kunna erbjuda ImagineCare till sina kunder som en del av sitt integrerade tjänsteutbud inom e-hälsa under 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>