Imint tecknar licensavtal med Kyocera
Hem NYHETER Imint tecknar licensavtal med Kyocera

Imint tecknar licensavtal med Kyocera

Publicerat av: Redaktionen

IMINT Image Intelligence AB (publ) har idag tecknat ett licensavtal med Kyocera Corporation.

Imint tecknar licensavtal med Kyocera 1

Imint, vd Andreas Lifvendahl

Avtalet löper på tre år och ger Kyocera rätt att inkludera flera funktioner från produktplattformen Vidhance i kommande smartphone-produkter. Avtalet omfattar även licensiering av utvecklingsverktyget Vidhance SDK (Software Development Kit) med medföljande support och underhåll.

Kyocera corporation är ett anrikt japanskt teknikbolag, med ursprung i keramiska material för halvledarindustrin (tidigare Kyoto Ceramic Company, Limited).

De senaste decennierna har Kyocera skaffat sig en bred produktportfölj inom elektronik och kontorsutrustning, varav mobiltelefoner är en del av erbjudandet. Kyocera adresserar i första hand den inhemska och Nordamerikanska marknaden för smartphones.

Då avtalet löper tillsvidare och intäkterna huvudsakligen baseras på royalties på antalet levererade enheter från kunden, vilket är utanför Imints kontroll, så kan Imint inte ange ett kvantifierbart ordervärde. Imint bedömer att avtalet kommer generera goda intäkter per såld enhet för bolaget då ett flertal funktioner i Vidhance-portföljen ingår i licensavtalet, men gör samtidigt bedömningen att den totala volymen är begränsad. På grund av sekretesskäl så kan Imint inte ge fler detaljer kring kundens produktplaner eller prissättning. Mer information kan eventuellt komma att offentliggöras i samband med kundens kommande produktlanseringar.

Andreas Lifvendahl, VD, kommenterar:

”Japan har utvecklats till en av våra starkaste marknader. Med avtalet med Kyocera har vi nu tre av de fyra stora Japanska smartphonetillverkarna som kunder. Det är med betydande stolthet vi återigen visat att vi kvalificerar vår teknik och leveransförmåga till de välkänt mycket hårda kvalitetskraven som Japanska teknikbolag ställer på sina leverantörer. Därutöver visar avtalet den utveckling som skett inom produktfamiljen Vidhance, då licensrätterna går långt utöver videostabilisering.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>