Immunovia ingår licensavtal avseende biomarkörer för bukspottkörtelcancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Immunovia ingår licensavtal avseende biomarkörer för bukspottkörtelcancer

Immunovia ingår licensavtal avseende biomarkörer för bukspottkörtelcancer

Publicerat av: Redaktionen

Immunovia AB (publ) (“Immunovia”), ett diagnostikföretag som utvecklar och säljer mycket noggranna tester för tidig upptäckt av cancer, offentliggör idag att Immunovia har stärkt sitt patentskydd för biomarkörer för bukspottkörtelcancer genom att erhålla en global licens från det sydkoreanska företaget JW Bioscience IP-portfölj.

Licensavtalet ger Immunovia globala kommersiella rättigheter till två biomarkörer för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer. Biomarköererna ingår också i Immunovia, Inc.’s blodtest IMMray® PanCan-d’s biomarkörsignatur. Immunovias upptäckt av biomarkörerna skedde oberoende av JW Bioscience och Immunovia har nu säkrat fullständig rätt att använda de immateriella rättigheterna.Immunovia ingår licensavtal avseende biomarkörer för bukspottkörtelcancer

Detaljerna i avtalet och affärens storlek kommer inte att offentliggöras enligt överenskommelse mellan båda parter.

”Vi är glada över att ingå detta avtal som ytterligare säkrar relevant IP och validerar vårt angreppssätt för att upptäcka biomarkörer. Genom detta avtal kommer Immunovia och JW Bioscience utvärdera möjligheter till kommersiella samarbeten för att möjliggöra tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer på den koreanska marknaden”, säger Patrik Dahlen, Immunovias VD.

“Detta kontrakt är en viktig milsten för JW Bioscience unika IP position och ett erkännande av JW Bioscience teknologi på den globala marknaden,” säger Eun-Kyung Hahm, VD för JW Bioscience, och tillägger ”Genom samarbetet med Immunovia kommer JW Bioscience ha möjlighet att ytterligare stärka sina kommersiella och teknologiska konkurrensfördelar.”

Immunovia har en stark och omfattande patentportfölj bestående av sju patentfamiljer med biomarkörer inom bukspottkörtelcancer.

Om JW Bioscience

JW Bioscience är ett företag som fokuserar på forskning och utveckling inom diagnostiska reagens och medicinsk utrustning. Kommersialisering pågår av bolagets in vitro-diagnostikpaket som baseras på den egna teknologin inom diagnostikfälten sepsis och bukspottkörtelcancer. Därutöver utvecklar företaget patientnära analyser inom in vitro-diagnostik som möjliggör snabba och enkla diagnoser. Företaget är också en pionjär inom anpassning av viktig medicinsk utrustning via produkter utvecklade med företagets egen teknologi, exempelvis LED astral lampa och kuvös för nyfödda.

I december 2020 blev JW Bioscience införlivat som dotterbolag till JW Life Science inom JW koncernen. JW Life Science är ett bolag specialiserat på produktion av infusion. Med stabil finansiell ställning planerar JW Life Science att säkra framtida tillväxt genom investeringar i forskning och utveckling inom diagnostiska reagens likväl som näringslösningar.

JW Life Science är noterat på Seoulbörsen och ingår i KOSPI-index som ”034080”.

Om Immunovia
Immunovia AB är ett diagnostikföretag som utvecklar och kommersialiserar blodtest med hög säkerhet för tidig upptäckt av cancer och autoimmuna sjukdomar baserade på Immunovias egenutvecklade testplattform IMMray®. Testen baseras på analys av mikroarrayer av biomarkörantikroppar med hjälp av avancerad maskininlärning och bioinformatik för att skilja ut en uppsättning relevanta biomarkörer som indikerar en viss sjukdom. På så sätt uppstår en unik ”biomarkörsignatur för sjukdomen”.

Företaget grundades 2007 och bygger på cancerstudier och banbrytande forskning vid Institutionen för immunteknologi vid Lunds universitet och CREATE Health cancercentrum i Sverige.

Den första produkten, IMMray® PanCan-d, genomgår för närvarande klinisk utvärdering i några av världens största kliniska studier för högriskgrupper i bukspottkörtelcancer, PanFAM-1, PanSYM-1 och PanDIA-1.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>