Immunovia inleder samarbete med Mount Sinai Health System för validering av blodprovstest för tidig upptäckt av pankreascancer
Hem Nyheter Immunovia inleder samarbete med Mount Sinai Health System för validering av blodprovstest för tidig upptäckt av pankreascancer

Immunovia inleder samarbete med Mount Sinai Health System för validering av blodprovstest för tidig upptäckt av pankreascancer

Publicerat av: Redaktionen

LUND, Sverige och New York, USA – Immunovia AB har nöjet att meddela att Mount Sinai Health System kommer att vara ett av de cancercenter som deltar i en klinisk prospektiv studie för tidig diagnos av pankreascancer. Studien ska validera Immunovias blodprovstest, IMMray™ PanCan-d, och kommer att genomföras på flera cancercenter både i USA och Europa under tre år, med start under andra halvåret 2016.

Immunovia, i nära samarbete med flera ledande pankreascancerspecialister och myndigheter, har ställt tre huvudkriterier för klinikers medverkan i denna prospektiva studie. Mount Sinai Health System uppfyller väl alla tre: bred patienträckvidd, världskänd klinisk kompetens inom onkologi och specifikt inom pankreascancer. Mount Sinai Health System är ett av de största akademiska medicinska centren i USA med sju sjukhus, 46 kliniker och 12 kirurgiska enheter.

Enligt avtalet ska Mount Sinai tillsammans med de andra centren bidra till att utveckla det kliniska studieprotokollet för den prospektiva studien, erhålla nödvändiga godkännanden för att rekrytera patienter och följa upp dem under en treårsperiod, leverera blodprover för analys och slutligen delge läkare och patienter resultaten.

Immunovia”Vi är mycket glada över samarbetet med Mount Sinai i den första prospektiva studien av IMMray™ PanCan-d testet för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer. Mount Sinais innovativa forskning och klinisk vård, deras vetenskapliga briljans, gedigna kliniska forskning och positiva samhällsroll gör dem till det bästa valet för detta samarbete. Vi räknar med att vid lyckade resultat kommer data från denna prospektiva kliniska prövning att användas i regulatoriska- och ersättningsansökningar för vårt test ”, säger Mats Grahn, VD, Immunovia.

”Cancer i bukspottskörteln är en av de mest aggressiva och svårdiagnostiserade neoplastiska sjukdomarna”, säger Carlos Cordon Cardo, MD, PhD, Irene Heinz Given- och John LaPorte Given-professor och ordförande för Department of Pathology vid Mount Sinai Health System. ”När cancern upptäcks på ett tidigt stadium kan den behandlas framgångsrikt, med liknande behandlingsmöjligheter som vid andra cancerformer. Men sena stadier ger vanligtvis dödlig utgång. På grund av detta och andra skäl är ett test för tidig upptäckt avgörande. IMMray™ PanCan-d har potential att bli ett sådant verktyg, och att stödja en stor valideringsstudie för att testa dess kliniska värde är en del av vårt uppdrag, både för vår avdelning, men också för samhället i stort. Dessutom stärker detta samarbete vårt program inom utvecklingen av en plattform inom vätskebiopsi och individanpassad prediktiv medicin. ”

Förutom samarbetet med Mount Sinai Health System, presenterade Immunovia i oktober ett samarbete med Knight Cancer Institute vid Oregon Health och Sciences University, Portland, USA (se meddelande här ). Det tredje samarbetet med ett cancercenter som tillkännagavs nyligen är University of Liverpool, Storbritannien ( se meddelande här ).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>