Immunovia presenterar listpris för IMMray PanCan-d i USA och förbättrad prestanda i den familjära/ärftliga riskgruppen
Hem NYHETERCANCERVÅRD Immunovia presenterar listpris för IMMray PanCan-d i USA och förbättrad prestanda i den familjära/ärftliga riskgruppen

Immunovia presenterar listpris för IMMray PanCan-d i USA och förbättrad prestanda i den familjära/ärftliga riskgruppen

Publicerat av: Redaktionen

Immunovia, Idag presenterar Immunovia två uppdateringar kring testet IMMray PanCan-d, avseende prissättning och testets prestanda.

Testet IMMray PanCan-d lanseras till ett listpris om 995 USD per test, vilket är högre än det tidigare kommunicerade priset om 600 USD per test. Priset har justerats för att återspegla nyligen genomförda marknadsundersökningar som visat på stark priselasticitet och hälsoekonomiska fördelar också vid ett högre pris.

”Vi ser ett mycket stort intresse för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer hos individer med bukspottkörtelcancer i familjen eller individer med genetiska anlag för bukspottkörtelcancer. Vi är stolta över att vara det första företaget som kan erbjuda ett test för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer och vi är övertygade om att testet kommer att få livsavgörande betydelse för individer i den familjära/ärftliga högriskgruppen. Marknadsstorleken är cirka 350 000 personer i dag i USA, med potential att stiga till 1,5 miljoner personer, om man inför en nationell rekommendation att testa personer med en nära släktning med bukspottkörtelcancer i USA ”, säger Patrik Dahlen, VD för Immunovia.

Immunovia, Inc. lanserar testet IMMray PanCan-d till individer med CA19-9 nivåer högre än 2,5 U/ml. Eftersom de flesta individer med mycket låg CA19-9 saknar Lewis-antigen, vilken krävs för att syntetisera CA19-9, är IMMray PanCan-d’s känslighet lägre i denna population. Genom denna modifiering ökar den totala känsligheten hos IMMray® PanCan-d till 89% i stadierna I och II och 92% i alla stadier. Specificiteten kvarstår på 99%.

“Vi är mycket nöjda med IMMray PanCan-d’s prestanda och vi tror att testet kommer att uppskattas av både ledande experter och marknaden i stort. Testet erbjuder en prestanda som ligger långt över våra egna förväntningar”, säger Thomas King, MD, PhD, Medical Director på Immunovia, Inc.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>