Indiens första protoncenter har påbörjat patientbehandlingar med RayStation
Hem NYHETER Indiens första protoncenter har påbörjat patientbehandlingar med RayStation

Indiens första protoncenter har påbörjat patientbehandlingar med RayStation

Publicerat av: Redaktionen

Apollo Hospitals, en av Asiens främsta integrerade vårdorganisationer, valde i början av januari 2018 RayStation till det nya protonbehandlingscentret Apollo Proton Therapy Centre.

Indiens första protoncenter har påbörjat patientbehandlingar med RayStation 2Centret öppnades nyligen och nu har den första patientbehandlingen genomförts med lyckat resultat. RaySearch har en världsledande position inom dosplanering för protonbehandling och valet motiverades av de omfattande funktioner och stöd för alla större behandlingsystem som RayStation erbjuder. Avtalet inkluderar moduler för deformabel registrering, dose tracking, adaptiv terapi och flermålsoptimering.

Dr. Preetha Reddy, vice ordförande, Apollo Hospitals Group, säger: ”Vi är fast beslutade att göra cancer möjlig att besegra och Apollo Proton Cancer Centre i Indien, med sydöstra Asiens allra första protonterapianläggning, bekräftar vårt löfte till patienterna. Med 25 års erfarenhet av avancerad cancervård och efter att ha förärats med förtroendet från miljontals patienter, ämnar Apollo Hospitals nu skapa en ny framtid inom cancerbehandlingen. Den högkvalitativa användarupplevelsen och de nyskapande funktionerna i RayStation gjorde systemet till ett självklart val för Apollo Proton Cancer Centre.”

Johan Löf, VD på RaySearch säger: ”Det gläder mig att höra om den första patientbehandlingen vid Apollo Proton Therapy Centre i Chennai. Apollo Hospitals valde oss, inte bara tack vare RayStations enastående funktioner och stödet för protonbehandling, utan även för att vi delar visionen om att använda samma dosplaneringssystem för alla behandlingstekniker. Jag ser fram emot att få följa hur Apollo Proton Therapy Centre utvecklar protonbehandlingar ytterligare från deras redan ledande position i Indien.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>