Infospread lanserar digitala vårdbiljetter för tandvården
Hem NYHETERE-HÄLSA Infospread lanserar nu digitala vårdbiljetter för tandvården

Infospread lanserar nu digitala vårdbiljetter för tandvården

Publicerat av: Redaktionen

Resor till vården ska ske utan krångel, för samtliga parter.

Därför lanserar Infospread en lösning som frigör tid, sänker kostnader, främjar miljön och bibehåller patienters integritet.

Folktandvården i Örebro är först ut som användare av Infospreads Vårdbiljett. Tjänsten möjliggör att patienter automatiskt erbjuds en fri kollektivtrafikbiljett i samband med att kallelsen skickas ut. Biljetten distribueras i god tid innan patientens besök och innebär ingen extra administration för vården – så länge ett telefonnummer finns, kommer biljetterbjudanden att delas.

Utöver att minska administrationen för vården vid resor på kallelse, tar lösningen även bort det moment där patienten tidigare behövt visa intyg för chauffören. Det betyder att den resandes integritet skyddas och att busschauffören sparar tid.

– Patienten får en länk via SMS där hen kan hämta en biljett för att resa till och från sitt vårdbesök. Biljetten ser ut och fungerar precis som en vanlig mobilbiljett, och behöver endast valideras genom de maskiner som finns installerade ombord på fordonen, säger Sam Fröjd, Projektledare på Infospread.

Infospread lanserar digitala vårdbiljetter för tandvården

Infospread lanserar digitala vårdbiljetter för tandvården
Resor till vården ska ske utan krångel, för samtliga parter. Därför lanserar Infospread en lösning som frigör tid, sänker kostnader, främjar miljön och bibehåller patienters integritet.

Kopplingar mellan vårdens system och Infospreads plattform MobiTime möjliggör inte bara enklare administration, det säkerställer även statistiken för trafikhuvudmännen.

– Att ha biljetterna direkt i samma app som normalt används för resor med kollektivtrafik i länet, gör att regionen samlar siffror och uppgifter om även resor på kallelse. Exempelvis presenteras antal använda Vårdbiljetter och antal hämtade biljetter på samma ställe som övrig statistik. Dessutom sparar det pengar för utskick och kvittohantering och besparar klimatet utskrivna pappersintyg samt biljetter, säger Erik Arnalid, Marknadschef på Infospread.

Folktandvården i Örebro är en av två pilotanvändare av tjänsten och är således med i arbetet med att optimera digitala vårdbiljetter för ett enklare, tryggare och smartare resande med kollektivtrafik. Lösningen är framtagen för de regioner som erbjuder avgiftsfria resor till vården med kollektivtrafiken och är idag applicerbar på elva av Sveriges 21 regioner.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>