Hem NYHETER Innovativ startup gör det enklare att förstå och förbättra sin mentala hälsa

Innovativ startup gör det enklare att förstå och förbättra sin mentala hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Trots att miljoner av människor lider av stress, ångest och nedstämdhet är det få som förstår mekanismerna bakom sin mentala hälsa.

Innovativ startup gör det enklare att förstå och förbättra sin mentala hälsa 2

Caroline Jönsson och Joakim Blomqvist

Men att nå ökad förståelse behöver inte längre vara så krångligt.

Psykologerna Joakim Blomqvist och Caroline Jönsson har byggt en visuell förklaringsmodell som nu är Västerbottens kandidat till SKAPA-priset. Modellens syfte är att överbrygga gapet mellan aktuell forskning och individens förståelse. I nästan tio år har Blomqvist/Jönsson arbetat med modellen och nu är deras företag, Insightgap Psychology, länets kandidat till priset som delas ut till förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande, kreativitet och utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter.

Vill höja livskvaliteten

Få människor förstår mekanismerna bakom sin mentala hälsa, men när insikt fås kan också resan mot en bättre livskvalitet ta sin början. Genom att överbrygga gapet mellan aktuell forskning och individens förståelse, vill Joakim och Caroline förenkla och förbättra möjligheterna för människor att påverka sitt eget mentala välbefinnande.

Animerad film och digital utbildning

De senaste två åren har psykologduon även arbetat för att överföra sin förklaringsmodell till en animerad film och en digital utbildning som riktar sig direkt till privatpersoner över hela världen. I satsningen har de utökat teamet med Simon Hedberg, specialist på digital kommunikation. Den animerade filmen, som är på engelska, har också gjorts i samarbete med Mccoy visual.
“Med vår animerade film och digitala utbildning ser vi potentialen att hjälpa många människor att på kort tid öka både sin självkännedom samt förmåga och vilja att skapa förändring”, säger Joakim Blomqvist.

Föreläser hos organisationer och företag

Även ett företagsklimat handlar i grunden om individens mående. För att maximera stödinsatserna i organisationer och företag så erbjuder de en unik föreläsning som hjälper individen att få både insikt om sin situation och motivationen att förändra den.

“En ökad förståelse för orsakerna till varför vi mår som vi gör är grunden för ett framgångsrikt förändringsarbete – oavsett om det gäller dig som är sjukskriven för stress eller kämpar med prestation inom idrott eller näringsliv.”, säger Caroline.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>