Instrube Health AB får in nya investerare och lanserar betaversion av Memotus i App Store
Hem NyheterE-hälsa Instrube Health AB får in nya investerare och lanserar betaversion av Memotus i App Store

Instrube Health AB får in nya investerare och lanserar betaversion av Memotus i App Store

Publicerat av: Redaktionen

Med appen Memotus vill Umeåbolaget Instrube Health AB göra experthjälp och rådgivning inom idrottsmedicin mer tillgängligt för alla träningshjältar – elitidrottare som vardagsmotionärer.

Instrube Health AB får in nya investerare och lanserar betaversion av Memotus i App Store 1

Mikael Östberg och Simon Dahl, Instrube Health AB

Med hjälp av appen får användare tillgång till ett stall av erfarna och meriterade experter inom idrottsmedicin. Du beskriver din problembild genom att göra en videoinspelning och inom 24 timmar får du svar från den expert du valt att kontakta.

Efter månader av utvecklingsarbete av appens testversion släpptes nu i helgen den första betaversionen för en publik marknad.

Lanseringen av appen i App Store var dock inte den enda positiva nyheten bolaget hade att komma med under påskhelgen.

Nu är det klart att Instrube Health AB får in Partnerinvest och Läkarjouren som nya delägare, vilket förutom utökad kompetens ger ett kapitaltillskott på 3 miljoner kronor. Detta står i ett pressmeddelande från bolaget:

– Vi tycker att alla, oavsett om man är motionär eller elitidrottare, ska få njuta helhjärtat av träning och ett aktivt liv utan hämmande smärtor och skador som med relativt enkla medel skulle kunna åtgärdas. Därför har vi skapat ett nätverk av idrottsmedicinska experter som kan ge personligt anpassad rådgivning inom 24 timmar. Många gånger är det enkelt för de här experterna att ge dig råd som får besvären att försvinna utan att du behöver söka vård, säger Mikael Östberg, VD på Instrube Health.

– Vi på Läkarjouren har stor erfarenhet av hur vården i Sverige fungerar och tror att Memotus har potential att vara ett viktigt tillskott för personer som behöver idrottsmedicinsk rådgivning, säger Annika Högström, grundare av Läkarjouren.

– Vi har följt bolaget under en tid och anser att Memotus är intressant av olika anledningar. Dels är det ett starkt entreprenörsteam som arbetar i bolaget och dels så ser vi en stor marknadspotential eftersom tjänsten uppfyller ett tydligt behov, säger Mattias Eriksson, Investment Manager på Partnerinvest Norr.

Kapitalet som tillförts bolaget kommer användas till att knyta till sig ytterligare kompetens, marknadsföring av tjänsten Memotus och även för ytterligare tekniska anpassningar. Sedan hösten 2016 har bolaget varit en del av Uminova Innovation där Andreas Lind har varit bolagets affärscoach.

– Det känns givetvis roligt när våra bolag får in nya delägare och nytt kapital eftersom det visar att våra bolag är på rätt spår och att vår coachning bidrar till nya innovativa affärsidéer. Jag är övertygad att Memotus kommer kunna utvecklas ytterligare tillsammans med Partnerinvest och Läkarjouren, säger Andreas.

Vi på Sportup North stöttar bolaget med att utöka sitt filmbibliotek så att fler motionärer kan få tydliga instruktionsfilmer på hur experternas föreslagna rehabövningar bäst genomförs. Vi följer med glädje nyheterna kring Instrube Health och ser fram emot bolagets fortsatta utveckling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>